Новини

Новини

Културна програма

Културна програма

22.5.2012 г. 15:03:44
Изложба от 25 творби – графика и акварел, обединени в няколко цикъла, ще открие Йордан Велчев в галерия „Жорж Папазов”. Експозицията е след шестгодишно отсъствие на художника от изложбените зали. Основният цикъл е „Трайкийска земя” – цветни графики, дълбок печат. Акварелите са обединени от темите „Есенна соната” и „Градът” и пресъздават неповторимата атмосфера на съвременния Пловдив.

В галерия „Люниион” свои акварели ще представи художникът Свилен Блажев.

„Сменен чип” е изложбата пластики на Антон Тончев, която ще бъде открита в клуб „Мароко” в Стария град. Експозицията е от 33 изключително оригинални малки месингови пластики. За някои от тях са използвани усукани монети, както и за пластиката, която след изложбата ще краси Световната банка. Вернисажът на „Сменен чип” в клуб „Мароко” е от 18 ч.

В заключителната вечер на третия сезон на литературен клуб "SPIRT & SPIRIT" в „Петното на Роршах” , ще участва писателят Милен Русков. Той е автор новото преработено издание на "Джобна енциклопедия на мистериите", на книгите "Захвърлен в природата" и "Възвишение".

Радио Пловдив

21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.