Новини

Новини

Джазът си е у дома - за осми път "Пловдивски джаз вечери"

Джазът си е у дома - за осми път "Пловдивски джаз вечери"

24.10.2012 г. 6:22:41
Осмото издание на международния фестивал Пловдивски джаз вечери ще се проведе от 25 до 27 октомври в Драматичен театър-Пловдив. В него ще участва носителят на „Грами” саксофонистът Бил Еванс, който е работил с Майлс Дейвис, Хърби Хенкок и Мик Джагър. Концертът му в Пловдив е между други два в Берлин и Виена.
Откриването на джаз-срещите е утре с "8-звездния проект" на Теодосий Спасов, който ще бъде на сцената с още седем музиканти, между които певицата Йълдъз Ибрахимова, виртуозният пианист Марио Станчев, който пристига от Франция, дойенът Симеон Щерев- Банана - флейта, Огнян Видев - китара.

Авторска музика и джаз стандарти в неравноделен такт ще чуем в проекта на китаристите Веселин Койчев и италианеца Рикардо Киарион, с участието на Христо Йоцов- ударни и Димитър Карамафилов-контрабас. В „Джаз вечеритге..." участва и модерната джаз формация Михаил Йосифов секстет с актив на наша и международна джаз сцена.

За първи път в България гостуват арменските музиканти от Малхас Джаз Бенд, които изпълняват класически джаз с характерни за арменската музика мотиви. От балканските групи за феста в Пловдив са поканени македонските музиканти от „Сетстат”, които включват в изпълненията си народни ритми и мотиви.

Организатор на Пловдивски джаз вечери е община Пловдив и е в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019г.

Радио Пловдив
21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.