Новини

Новини

 35 ЗЛАТНИ МЕДАЛА НА ЕСЕННИЯ ПАНАИР В ПЛОВДИВ

35 ЗЛАТНИ МЕДАЛА НА ЕСЕННИЯ ПАНАИР В ПЛОВДИВ

1.10.2009 г. 20:41:01

35 изделия, представени на Международния технически панаир в Пловдив, получиха златни медали.  До най-високото пазарно отличие у нас стигнаха 22 български и 13 чуждестранни експоната.

Най-много са наградените в раздел „Електроника, електротехника, информационни технологии, телекомуникации, офис техника” – общо 14. След тях се нарежда браншът строителство с 9 приза за иновативни продукти. 5 са в дял „Транспорт и автосервизно оборудване” и по 4 в областта на машиностроенето и  в категория „Енергетика, екология, технология и управление на водите, химическа промишленост”.

„Отличията на Международния технически панаир по традиция се сравняват с наградите „Оскар”, но за постижения в бизнеса. Мисля, че сега трябва да ги наречем  „Приз Оптимизъм”. Защото онези, които ще ги получат, са стопроцентови оптимисти. В условията на трудности те се опитват не да оцеляват, а да създават новости и да гледат отвъд рамките на  днешните ограничения», заяви главният директор на панаира Иван Соколов в началото на традиционната церемония по връчване на златните медали.

Те бяха раздадени от областния управител на Пловдивска област Иван Тотев, неговият заместник Розалин Петков, изпълнителният директор на панаира Богомил Бонев и неговата заместничка Веска Пищялова, Борислав Георгиев, председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), кметът на район «Северен» в Пловдив Ина Филипова. Председател на Централната комисия за златните медали беше главният секретар на ДАМТН Владимир Карамитев, а изделията в петте раздела оценяваха работни групи, включващи експерти на агенцията и представители на бизнес организации.

Сред наградените бе и първият български локомотив, представен от «Експрес сервиз»-Русе. Благодаря на Международен панаир Пловдив, че за поредна година ни даде възможност да покажем нашите продукти, заяви представител на «Булавто»-Варна, когато получи златния медал за  автомобил «Ивеко» в градска версия.  

Кризите са една голяма игра, но както се пее в една песен на Фреди Меркюри шоуто трябва да продължи – с това атрактивно сравнение описа предизвикателствата пред бизнеса представител на фирма «Чайм»-Благоевград, която стигна до наградата с когенератор от нов тип.

Призът  за индустриален дизайн бе присъден на Магическото кълбо на Рубик, което е нова модификация на прочутия Куб на Рубик и се нарича сферичен пъзел. Това бе едно от трите отличия в конкурсите за дизайн и реклама, които се организират от  Националната асоциация за дизайн и реклама със съдействието на Международен панаир Пловдив. В тях се оценяват оформлението на щандове, на опаковки и индустриалния дизайн на изделията.

1991 фирми от 43 държави участват в Есенния панаир, който продължава до 3 октомври.  Те показват 15 световни новости и 72 продукта, които идват за първи път на българския пазар.

22 септември - Ден на Независимостта на България
30 години след Освобождението на България от турска власт последствията от Берлинския договор 1 (13) юли 1878 продължават да тежат на българския народ. Окончателното отхвърляне на несправедливо наложе...
Днес е Вяра, Надежда и Любов
Именници: Вера, Вяра, Люба, Любов, Любен, Любомир, Надежда, Надя, Севда, София.Това е християнският празник на светиците Вяра, Надежда и Любов, и на майка им - света София. На тях са наречен...
КРЪСТОВДЕН (Въздвижение на св. Кръст Господен)
Именници: Кръстьо, Кръстина, Кръстена,  Кръстан, Кънчо, Ставри.Народен празник, свързан с края на летния и началото на есенния селскостопански сезон. От Кръстовден или от Симеоновден ...
Нощта на музеите и галериите отново е в Пловдив!
Фестивалът “Нощ на музеите и галериите - Пловдив", успял да се превърне в емблематично събитие за културния живот у нас и посрещнал през годините близо половин милион посетители, се завръща за своята публика с програма, по-силна отвсякога. Неговото 14-то издание ще бъде на 13, 14 и 15 септември и ще представи 130 специални събития в 75 пространства със знакови куратори от България и чужбина.
Пловдив е "Сцена на кръстопът"
Международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" тази година ще е под мотото "Театъра - невъзможното" от 11 до 21 септември.
 История - през 924г. цар Симеон I Велики и император Роман І Лакапин сключват примирие
Пред стените на Константинопол цар Симеон I Велики и император Роман І Лакапин, сключват примирие, а не траен мир, за какъвто настоява византийската страна.Симеон I Велики е български княз (от 893...
Малка Богородица (РОЖДЕСТВО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА)
Третият празник в чест на Божията майка е този на нейното рождество. Той също се празнува предимно от жените, за да са живи и здрави, да раждат леко и да им помага Богородица в беда или тежка работа. ...
134 години от Съединението
Да си припомним фактите:По силата на Берлинския договор от 1878 г. Южна България, наречена по искане на английската дипломация Източна Румелия, е откъсната от възобновената българска държава и ...
Започва Есенният салон на изкуствата
Виртуози откриват Есенния салон на изкуствата
Симеоновден  - началото на Християнския календар
Християнският празник в чест на св. Симеон Стълпник е известен сред българите още като “Симеон орач”