Новини

Новини

 "Мисия Лондон" събра повече от 2,5 млн. лв. приходи в киносалоните

"Мисия Лондон" събра повече от 2,5 млн. лв. приходи в киносалоните

8.7.2010 г. 8:19:38

Българската комедия "Мисия Лондон" прехвърли границата от  2,5 млн. лв. приходи в киносалоните у нас. Филмът на Димитър  Митковски е гледан от общо 358 511 зрители и е събрал 2 537 393 лв. от 16 април до този уикенд, сочат данните от киносалоните, събрани в българския бокс-офис. Приходите на българското заглавие за уикенда го отвеждат на шеста позиция в бокс-офиса.

На първа позиция след този уикенд е премиерата с Том Круз и Камерън Диас "Истинска измама", която е гледана от общо 13 770 зрители в 28 киносалона и е събрала 141 243 лева.

Третата част от анимационната история "Играта на играчките", която сега е само в 3D-формат, е на втора позиция сред най-гледаните филми в България. За близо 20 дни на екран историята за Уди, Бъз и останалите играчки е гледана от 21 508 зрители и е събрала 224 787 лева.

Приказката във формат Уолт Дисни "Принцът на Персия: Пясъците на времето" "смело" стои на трета позиция в бокс-офиса, с приход от 1 224 899 лв. и 155 492 зрители за месец и половина на екран у нас.

Друга история в 3D-формат - музикалната комедия "Улични танци" е на четвърта позиция в бокс-офиса. Следва я втората част от филмовия вариант на "Сексът и градът", който до момента е гледан от над 96 хиляди зрители и има близо 730 000 лева приход.

Екшънът с леки комедийни нотки "А-отборът" е на седма позиция сред най-гледаните филми. До него - на осмо място, е филмираната комиксова история "Мармадюк". На девета позиция е комедията с Дженифър Лопес "План Б", следвана от друга комедия, само че с много екшън елементи - "Убийци" с Аштън Къчър и Катрин Хейгъл.

bTV
Ден на славянската писменост и култура - 24 май
Още от най-древните запазени ръкописи на български книги можем да проследим традицията да се честват дните на двамата свети братя написали българската азбука - Св.Кирил (на 14 февруари) и Св.Методи...
21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.