Новини

Новини

 "Макском" погълна част от италианското дизайнерско бюро "Бичи нова"  и получи правата върху велосипедите "Шокблейз" и "Ферини"

"Макском" погълна част от италианското дизайнерско бюро "Бичи нова" и получи правата върху велосипедите "Шокблейз" и "Ферини"

24.12.2009 г. 11:21:42


Известните по цял свят велосипеди от марките "Шокблейз" и "Ферини" от Нова година ще се произвеждат в България. Това става, след като пловдивската марка "Макском" погълна част от италианското дизайнерско бюро "Бичи нова". Бизнесмените от Сан Марино държаха правата върху велосипедите "Шокблейз" и "Ферини" до март 2009 г.

Сега те ще се произвеждат в завода на "Макском" край Пловдив. Вместо
да свива разходите и да стопира развитието си заради кризата, собственикът на фабриката Максим Митков прави обратното - влага в иновационни технологии и нови продукти. Сделката с "Бичи нова" гарантира разрастване на производството в "Макском", където работят близо 400 души.

Заводът произвежда около 500 000 велосипеда годишно от собствените си марки "Спринт" и SPR, 93% от които се изнасят в Европа. Максим Митков е пробил на европейския пазар основно със "Спринт" и годишните му обороти за 2008 г. са над 30 млн. лв. Със старта на производството на "Шокблейз" и "Ферини" в Пловдив в "Макском" слагат началото на проект за атака на европейския пазар с веломарки от висок клас.

Портфолиото на Shockblaze за нашата страна ще включва четири шосейни велосипеда - три с карбонови и един с алуминиева рамка; 10 модела в клас MTB; три хибридни; два трекинг; четири градски и два детски велосипеда допълват богатата гама на италианската марка.

Дебюта на Ferrini включва 11 модела за възрастни и 9 модела за деца - всички с алуминиеви рамки на много достъпни цени и високо качество. В клас MTB ще се предлагат моделите R1 и R3 с още по-висок клас на оборудване от лимитираната серия пусната на пазара през лятото на тази година. В каталога на марката присъстват също шест градски велосипеда в модификации за мъже и за жени, три хибридни (Trekking) също с дамски и мъжки рамки, както и деветте детски велосипеда, които също бяха показани на търговците. Те от своя страна споделиха следното:

„Италианците комбинират няколко карбонови и алуминиеви рамки с широк спектър оборудване. Иновативните технически решения, материалите с високо качество и атрактивният дизайн, превръщат Shockblaze в сериозен фактор на пазара на велосипеди в Европа. Най-хубавото обаче са цените - доста по-достъпни в сравнение с аналогични модели на други марки.”

 

Информацията е компилация на Пловдивгайд от сайтовете на Макском и СтандартНюз

Снимка  - от сайта на Макском

Днес e Св. Анна
Днес e Св. Анна
9.12.2019 г. 8:00:00
На 9 декември православната църква чества зачатието на Св. Анна - майка на Богородица. Християнският култ към светицата се разпространява във Византийската империя още през VI век, когато е построе...
 Преди 39 години бе убит Джон Ленън
На 8 декември 1980 г. е убит английският рокмузикант, певец, поет, композитор, пианист Джон Ленън.
8-ми декември - празник на българските студенти
Честит празник, студенти! На 8 декември празнуват всички български студенти. Началото на този празник е тясно ...
 213 години от първата новобългарска печатна книга
През 1806 година от печат излиза първата новобългарска книга Неделник (Кириакодромион) на Софроний Врачански.
Никулден (Св. Николай Мирликийски Чудотворец). Днес е празник и на банкерите и търговците
Именници: Никола,Николай, Николина, Ненка, Нина, Нено, Ненка, Нино, Кольо Обредна трапеза: рибник (печ...
5 декември - Сава (Преп. Сава Освещенни и Нектарий Битолски)
Именници: Сава, Савка, Владислав, Владислава, Слав, Слави, Славка.
4 декември - Варвара (Вмчц-а Варвара; Преп.Йоан Дамаскин)
Именници: Варвара, Барбара.\r\nОбредна трапеза: В преметена стая, до прясно измазаното огнище, на масата се нареждат медна питка...
1 Декември - Международен Ден за Борба Срещу СПИН
Световния Ден за борба срещу СПИН е обявен за първи път като такъв от Световната Здравна Организация и Генералната Асамблея на ООН (с резолюция 43/15) през 1988 година. Оттогава 1 декември се е превър...
Днес е Андреевден
Днес е Андреевден
30.11.2019 г. 8:00:00
Обредна трапеза: варени житни и бобови зърна, прясна питаНаричан с много имена, Андреювден, Ендрювден, Андрея, Андрей, Ендрин, Ъдрей, Ендрей, Дреювден, Едревден, Мечкинден
Св. Екатерина
Св. Екатерина
24.11.2019 г. 10:00:00
На 24 ноември църквата отбелязва паметта на Великомъченица Екатерина. Екатерина била чудно хубава и изключително религиозна девойка, родом от Александрия. Един ден в ...