Новини

Новини

 "Макском" погълна част от италианското дизайнерско бюро "Бичи нова"  и получи правата върху велосипедите "Шокблейз" и "Ферини"

"Макском" погълна част от италианското дизайнерско бюро "Бичи нова" и получи правата върху велосипедите "Шокблейз" и "Ферини"

24.12.2009 г. 11:21:42


Известните по цял свят велосипеди от марките "Шокблейз" и "Ферини" от Нова година ще се произвеждат в България. Това става, след като пловдивската марка "Макском" погълна част от италианското дизайнерско бюро "Бичи нова". Бизнесмените от Сан Марино държаха правата върху велосипедите "Шокблейз" и "Ферини" до март 2009 г.

Сега те ще се произвеждат в завода на "Макском" край Пловдив. Вместо
да свива разходите и да стопира развитието си заради кризата, собственикът на фабриката Максим Митков прави обратното - влага в иновационни технологии и нови продукти. Сделката с "Бичи нова" гарантира разрастване на производството в "Макском", където работят близо 400 души.

Заводът произвежда около 500 000 велосипеда годишно от собствените си марки "Спринт" и SPR, 93% от които се изнасят в Европа. Максим Митков е пробил на европейския пазар основно със "Спринт" и годишните му обороти за 2008 г. са над 30 млн. лв. Със старта на производството на "Шокблейз" и "Ферини" в Пловдив в "Макском" слагат началото на проект за атака на европейския пазар с веломарки от висок клас.

Портфолиото на Shockblaze за нашата страна ще включва четири шосейни велосипеда - три с карбонови и един с алуминиева рамка; 10 модела в клас MTB; три хибридни; два трекинг; четири градски и два детски велосипеда допълват богатата гама на италианската марка.

Дебюта на Ferrini включва 11 модела за възрастни и 9 модела за деца - всички с алуминиеви рамки на много достъпни цени и високо качество. В клас MTB ще се предлагат моделите R1 и R3 с още по-висок клас на оборудване от лимитираната серия пусната на пазара през лятото на тази година. В каталога на марката присъстват също шест градски велосипеда в модификации за мъже и за жени, три хибридни (Trekking) също с дамски и мъжки рамки, както и деветте детски велосипеда, които също бяха показани на търговците. Те от своя страна споделиха следното:

„Италианците комбинират няколко карбонови и алуминиеви рамки с широк спектър оборудване. Иновативните технически решения, материалите с високо качество и атрактивният дизайн, превръщат Shockblaze в сериозен фактор на пазара на велосипеди в Европа. Най-хубавото обаче са цените - доста по-достъпни в сравнение с аналогични модели на други марки.”

 

Информацията е компилация на Пловдивгайд от сайтовете на Макском и СтандартНюз

Снимка  - от сайта на Макском

21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.