Новини

Новини

 Посетители от 15 държави на Есенния панаир

Посетители от 15 държави на Есенния панаир

8.10.2008 г. 11:29:58

Новите продукти и услуги, представени на ЕСЕН 2008, са основната причина, довела десетки хиляди посетители в панаирния комплекс в Пловдив. Това сочат предварителните данни от социологическо проучване на „Алфа Рисърч”. 64.3% от анкетираните твърдят, че новостите са повлияли на решението им да посетят 64-ия Международен технически панаир, а най-висока оценка получава оформлението на изложбените площи.

211 иновативни изделия бяха показани на деловия форум за инвестционни стоки и технологии, който се проведе с участието на 3202 фирми от 45 държави. Средно по 20 000 гости на ден посрещаше панаирният комплекс през периода 29.09.-01.10., а окончателните данни, които ще бъдат готови до дни, вероятно ще покажат повишение през втората част на форума.

Над 60% от разгледалите изложението са специалисти, като повече от половината заемат високи постове във фирмите – собственици или представители на висшия мениджмънт. 93% от посетителите специалисти са постоянни гости на Международния технически панаир.

Вторият фактор, провокирал техния интерес, е присъствието на най-значимите компании от всеки бранш в 9-те международни изложби, които се организират в рамките на Есенния панаир. Участието на конкурентни фирми и броят на изложителите също са мотивирали голяма част от мениджърите и експертите да дойдат в Пловдив, близо 60% от тях остават тук повече от 2 дни.

96% от всички посетители са доволни от визитата си на панаира, а над 75% смятат, че е по-добър от миналогодишния. Според социологическото проучване много добра оценка за оформлението на изложбените площи са дали 60.2% от анкетираните, високо е и одобрението за организацията на изложението – информационно обслужване, хигиена, пропускателен режим, паркинги, реклама. 15 млн. лв. инвестира през тази година Международен панаир Пловдив за модернизиране на базата и инфраструктурата, за предоставяне на нови улеснения и услуги за изложители и посетители.

97% от участниците в допитването заявяват, че ще дойдат и на ЕСЕН 2009, защото са постигнали до голяма степен целите, които са си поставили за тазгодишното изложение. Проучване на оферти и ориентация в новите тенденции в бранша са намеренията, чиято реализация е над 85%, следват: сравняване с конкуренцията, създаване на бизнес контакти, сключване на договори.

Близо 12% от всички посетителите са чужденци от 14 държави, като най-много са пристигналите от Германия, Англия, Гърция, Русия, Сърбия.

Снимка - Пресцентър на панаира. Монтаж - Пловдивгайд. За по-голям размер - клик .

Световен ден на водата
Световният ден на водата се отбелязва на 22 март по решение на конференцията на ООН за околната среда и развитието, взето в Рио де Жанейро, Бразилия през юни 1992 година.
Честита Пролет!
Честита Пролет!
20.3.2019 г. 23:59:00
В 23 часа и 58 минути настъпи Астрономическата пролет.
20 март- Международен ден на франкофонията
Първият “Sommet de la Francophonie” се състои в Париж през 1986 г. В него участват около 44 държави, които решават да обявят 20 март за международен ден на франкофонията. През декември 199...
Днес е роден немският гений Рудолф Дизел
Да си припомним трагичната съдба на на великия немец - Рудолф Дизел, който продаде патента си   15 декември 1899 година. Мюнхен, ул. "Lessingstrasse&rd...
Днес е Тодоровден
Днес е Тодоровден
16.3.2019 г. 10:00:00
Именници: Тодор, Тодорка,Теодор, Теодора. Обредна трапеза: пита с мая, леща, чорба от гъби.
Мобилно приложение ориентира туристите за събитията и забележителностите в Пловдив
През последните години Пловдив привлича редица чуждестранни инвеститори, които създават свои производствени бази в икономическата зона на града. Това допринася както за намаляването на безработицата в региона, така и за рекламата на Пловдив в Европа и по света.
СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ
СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ
10.3.2019 г. 8:00:00
Oбредна трапеза: баница, питка, млин със сирене, яйца, бяла халва с ядки, риба.
България отбелязва "Деня на Холокоста и на пострадалите от престъпления срещу човечеството"
България отбелязва днес "Деня на Холокоста и на пострадалите от престъпления срещу човечеството", обявен с решение на Министерския съвет на 13 февруари 2003 г. и отбелязан за първи път у нас...
Международният ден на жените се отбелязва днес
Днес в някои страни на света се отбелязва международният ден на жените. Празникът е свързан с първата масова проява на жени работнички в Ню Йорк на 8 март 1857 година.На Втората международ...
Месни Заговезни
Месни Заговезни
3.3.2019 г. 11:00:00
На този ден православните християни ядат за последен ден месо преди началото на 7-седмичните великденски пости - т.е."заговяват от месо", затова празничната трапеза е само от месни ястия. В...