Новини

Новини

 Посетители от 15 държави на Есенния панаир

Посетители от 15 държави на Есенния панаир

8.10.2008 г. 11:29:58 ч.

Новите продукти и услуги, представени на ЕСЕН 2008, са основната причина, довела десетки хиляди посетители в панаирния комплекс в Пловдив. Това сочат предварителните данни от социологическо проучване на „Алфа Рисърч”. 64.3% от анкетираните твърдят, че новостите са повлияли на решението им да посетят 64-ия Международен технически панаир, а най-висока оценка получава оформлението на изложбените площи.

211 иновативни изделия бяха показани на деловия форум за инвестционни стоки и технологии, който се проведе с участието на 3202 фирми от 45 държави. Средно по 20 000 гости на ден посрещаше панаирният комплекс през периода 29.09.-01.10., а окончателните данни, които ще бъдат готови до дни, вероятно ще покажат повишение през втората част на форума.

Над 60% от разгледалите изложението са специалисти, като повече от половината заемат високи постове във фирмите – собственици или представители на висшия мениджмънт. 93% от посетителите специалисти са постоянни гости на Международния технически панаир.

Вторият фактор, провокирал техния интерес, е присъствието на най-значимите компании от всеки бранш в 9-те международни изложби, които се организират в рамките на Есенния панаир. Участието на конкурентни фирми и броят на изложителите също са мотивирали голяма част от мениджърите и експертите да дойдат в Пловдив, близо 60% от тях остават тук повече от 2 дни.

96% от всички посетители са доволни от визитата си на панаира, а над 75% смятат, че е по-добър от миналогодишния. Според социологическото проучване много добра оценка за оформлението на изложбените площи са дали 60.2% от анкетираните, високо е и одобрението за организацията на изложението – информационно обслужване, хигиена, пропускателен режим, паркинги, реклама. 15 млн. лв. инвестира през тази година Международен панаир Пловдив за модернизиране на базата и инфраструктурата, за предоставяне на нови улеснения и услуги за изложители и посетители.

97% от участниците в допитването заявяват, че ще дойдат и на ЕСЕН 2009, защото са постигнали до голяма степен целите, които са си поставили за тазгодишното изложение. Проучване на оферти и ориентация в новите тенденции в бранша са намеренията, чиято реализация е над 85%, следват: сравняване с конкуренцията, създаване на бизнес контакти, сключване на договори.

Близо 12% от всички посетителите са чужденци от 14 държави, като най-много са пристигналите от Германия, Англия, Гърция, Русия, Сърбия.

Снимка - Пресцентър на панаира. Монтаж - Пловдивгайд. За по-голям размер - клик .

Днес е Атанасовден
Днес е Атанасовден
18.1.2019 г. 08:00:00 ч.
Aтанасовден се почита като патронен празник от ковачи, ножари и налбанти. На 18 януари празнуват именниците Атанас, Атанаска, Начо, Таньо, Тинка.
Днес е АНТОНОВДЕН
Днес е АНТОНОВДЕН
17.1.2019 г. 09:00:00 ч.
Именници: Антон (означава "безценен" на латински), Андон, Антония, Тончо, Тоня, Антон, Андон.
ЮЖНИЦИ -ВЕРИЖНИЦИ
ЮЖНИЦИ -ВЕРИЖНИЦИ
16.1.2019 г. 09:00:00 ч.
Празникът Южници-верижници е първият от комплекса Антоновден - Атанасовден (16-17-18 януари ) и е подготовка за другите два празника.
Света мъченица Татяна
Света мъченица Татяна
12.1.2019 г. 09:00:00 ч.
Именници: Татяна, Таня
Европейска столица на културата: Как Пловдив се готви за домакинството?
След броени часове Пловдив става официално Европейска столица на културата за 2019 г..
ДНЕС Е БАБИНДЕН
ДНЕС Е БАБИНДЕН
8.1.2019 г. 09:00:00 ч.
Празник, посветен на бабите-акушерки, родилките и здравето на децата. Съдържа 3 основни обредни елемента: къпане на малките деца от бабата, което се съпровожда с благословии, намазване на децата с ...
Празникът на Йоан Кръстител или Ивановден
На 7 януари българската православна църква почита паметта на Св. Йоан Кръстител – последният старозаветен пророк и кръстител на Иисус. Празникът е известен още като <...
Днес е БОГОЯВЛЕНИЕ / ЙОРДАНОВДЕН
Именници: Йордан, Йорданka, Йонко, Йонка, Данчо, Данka, Дана, Богoлюб/а, Божан/а, Божил, Божидар/a, Боян/а, Богдан/a, Богомил/а, Бистра, Бончо, Бонка. \r\n

Днес е роден първият български генерал - генерал-майор Сава Муткуров
Той е деен участник в Съединението, в Сръбско-Българската война, застава на страната на Стамболов, за да защити отечеството срещу русофилския преврат; би...
 2 януари - СИЛВЕСТЪРОВДЕН
Патрон на празника е Свети Силвестър, римски папа (314–335) от, покръстил император Константин Велики. По време на неговото светителство неделният ден бил преименуван от "ден на Слънцето"...