Новини

Новини

Днес в Кукления - блус китаристът Стив Джеймс ще има безплатени концерт в Пловдив по време на своето турне в качеството си на културен пратеник на САЩ в България.

Днес в Кукления - блус китаристът Стив Джеймс ще има безплатени концерт в Пловдив по време на своето турне в качеството си на културен пратеник на САЩ в България.

12.5.2009 г. 14:00:23

Стив Джеймс - струнни инструменти и вокал, - който представя съвременна фолк и блус музика, е направил множество приветствани от критиката записи и е автор голям брой публикувани произведения, сред които статии, наръчници и видео материали.
Изпълнител на китара, на слайд китара, мандолина и китара-банджо, той ръководи програми за музикални лагери и семинари по цял свят,съобщиха от пресцентъра на посолството на САЩ у нас.
Посещението на Стив Джеймс в България като културен пратеник е частично подпомогнато от Посолството на САЩ в България и Бюрото за образователни и културни въпроси на Държавния департамент.
Културните пратеници са американски изпълнители или художници, занимаващи се с визуално изкуство, пътуващи извън родината си за работа с местни творци и студенти с цел да изграждат и укрепват отношенията между американците и жителите на страната домакин.
Стив Джеймс ще ръководи семинари със студенти в София, Варна и Пловдив.
В Пловдив концертът ще бъде на 12 май от 18 часа в Кукления театър, като местата са ограничени.
Ден на славянската писменост и култура - 24 май
Още от най-древните запазени ръкописи на български книги можем да проследим традицията да се честват дните на двамата свети братя написали българската азбука - Св.Кирил (на 14 февруари) и Св.Методи...
21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.