Новини

Новини

Пловдив е любимият град на мъжете по света, Мильо е неговият символ

Пловдив е любимият град на мъжете по света, Мильо е неговият символ

1.4.2009 г. 11:59:53

 Мильо - символът на Пловдив и негов Почетен Гражданин

Пловдив е градът, в който повечето мъже биха харесали да живеят, показва класация на сайта AskMen.com .
Авторите на листа сравнили 29 града в света по осем критерия - дружелюбност на жителите, спорт и забавление, култура, мода, секс, здраве, власт и пари, хубав живот.
Взети били предвид и редица фактори, сред които нивото на безработицата, ръстът на доходите, съотношение на броя самотни жени към броя на мъжете, цената на бирата и нивото на сърдечносъдови заболявания при представителите на силния пол.
От изданието уточняват, че заради кризата критерии като икономическата стабилност и цената на живота са оказали по-голяма тежест в сравнение с предишни години.
Първоначалният списък от 60 града бил намален до 29 и първенец е Пловдив.
„През последните години той наистина се радва на по-голям интерес от страна на мъжете - най-вече заради отношенията между хората, красивото езеро и баланса между изкуство и спорт.

Според него кризата е оказала отрицателно влияние върху някои от градовете в списъка - Лондон, Ню Йорк и Париж - но те продължават да държат водещи позиции (четвърта, шеста и десета съответно).
Веднага след Пловдив се нарежда Барселона. Популярността му се дължи на храната и плажовете. Сан Франциско остава трети с ресторантите, музикалните фестивали и неспиращото развитие на градската инфраструктура.
В списъка на 2009 г. попадат Сантяго и Панама Сити, което, според Байсил, е добър знак. Тези градове се развиват добре, а и цената на живота е ниска, отбелязва той.
В топ 10 на класацията са Сидни, Берлин, Хонг Конг и Копенхаген. София, Варна и други подобни не са в класацията.

Днес е Вяра, Надежда и Любов
Именници: Вера, Вяра, Люба, Любов, Любен, Любомир, Надежда, Надя, Севда, София.Това е християнският празник на светиците Вяра, Надежда и Любов, и на майка им - света София. На тях са наречен...
КРЪСТОВДЕН (Въздвижение на св. Кръст Господен)
Именници: Кръстьо, Кръстина, Кръстена,  Кръстан, Кънчо, Ставри.Народен празник, свързан с края на летния и началото на есенния селскостопански сезон. От Кръстовден или от Симеоновден ...
Нощта на музеите и галериите отново е в Пловдив!
Фестивалът “Нощ на музеите и галериите - Пловдив", успял да се превърне в емблематично събитие за културния живот у нас и посрещнал през годините близо половин милион посетители, се завръща за своята публика с програма, по-силна отвсякога. Неговото 14-то издание ще бъде на 13, 14 и 15 септември и ще представи 130 специални събития в 75 пространства със знакови куратори от България и чужбина.
Пловдив е "Сцена на кръстопът"
Международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" тази година ще е под мотото "Театъра - невъзможното" от 11 до 21 септември.
 История - през 924г. цар Симеон I Велики и император Роман І Лакапин сключват примирие
Пред стените на Константинопол цар Симеон I Велики и император Роман І Лакапин, сключват примирие, а не траен мир, за какъвто настоява византийската страна.Симеон I Велики е български княз (от 893...
Малка Богородица (РОЖДЕСТВО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА)
Третият празник в чест на Божията майка е този на нейното рождество. Той също се празнува предимно от жените, за да са живи и здрави, да раждат леко и да им помага Богородица в беда или тежка работа. ...
134 години от Съединението
Да си припомним фактите:По силата на Берлинския договор от 1878 г. Южна България, наречена по искане на английската дипломация Източна Румелия, е откъсната от възобновената българска държава и ...
Започва Есенният салон на изкуствата
Виртуози откриват Есенния салон на изкуствата
Симеоновден  - началото на Християнския календар
Християнският празник в чест на св. Симеон Стълпник е известен сред българите още като “Симеон орач”
Днес е СЕКНОВЕНИЕ
Днес е СЕКНОВЕНИЕ
29.8.2019 г. 8:00:00
Празникът е известен още като „Обсечене”.  Според традиционните народни схващания на Секновение “денят и нощта се стигат”, т.е. стават равни по времетраене. Вярва се, че н...