Новини

Новини

5 златни медала за пловдивски фирми на Техническия панаир

5 златни медала за пловдивски фирми на Техническия панаир

27.9.2012 г. 14:22:44
4 пловдивски фирми получиха 5 златни медала на снощното награждаване на Техническия панаир във Виенския салон на изложбения комплекс. Отличените са в секторите машиностроене - за мотокар, енергетика - дървесни екопелети, строителство - за нов паркет, а една от фирмите получава два златни медала в категория „Елетротехника и електроника".

Общо 39 продукта получиха голямото признание на есенния панаир. Три изделия пък взеха награда от Асоциацията на електротехниката и електрониката. От чуждестранните участници, най-добре се представят фирмите от Германия, получили 6 отличия. Награда за дизайн и реклама пък получи щанд с пластиката „Кристален тетраедър", изпълнен от Борис Йорданов.

DarikNews
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.