Новини

Новини

 20 март 2009 - Cinema City вече и в Пловдив

20 март 2009 - Cinema City вече и в Пловдив

9.3.2009 г. 14:13:19
Мултиплексът ще заработи едновременно с Mall Plovdiv, първият модерен център за шопинг и развлечение в града, обединяващ под един покрив над 110 търговски обекта.

«Радвам се, особено като пловдивчанка, че градът ни най-после ще получи големия избор на прожекции, жанровото разнообразие и кино събитията, които отговарят на статута му на център на културата. Cinema City ще предложи вече познатия у нас висок стандарт на киноразвлечение – големи екрани, топ клас прожекционни апарати, 5-канален дигитален съраунд звук и комфортен интериор, за да отговори на очакванията и на най-взискателните зрители. Те ще могат да се потопят напълно в магията на голямото кино.” сподели маркетинг мениджърът на „Синема Сити България” Дона Цветкова.

Cinema City International има над 80-годишна история като водещ киноизложител. Компанията развива модерна верига мултиплекси на пазар от над 100 милиона души в 6 страни и понастоящем е най-големият оператор на мултиплекси в Централна и Източна Европа и Израел. Към февруари 2009г. Cinema City управлява общо 63 мултиплекса с 570 екрана и 113 000 места в Полша, Израел, Чешката република, България и Румъния. В 8 мултиплекса компанията оперира и IMAX 3D® кина. В отделни локации като Cinema Park и Hokus Pokus в Полша управлява образователни и развлекателни центрове. CINEMA CITY е най-бързо разрастващата се киноверига в Европа с 43 мултиплекса (над 450 екрана) в етап на строеж.

Първият открит у нас мултиплекс Cinema City, с 12 киносалона, както и най-голямото триизмерно кино на Балканите Mtel IMAX, се намират в Mall of Sofia. От откриването им през м. юли 2006 г. насам за жителите и гостите на столицата те се превърнаха в предпочитано място за прекарване на свободното време.

cinemacity.bg

1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.
Разпети петък
Разпети петък
26.4.2019 г. 8:00:00
На Разпети или Велики петък се възсъздава свалянето на Христос от кръста и неговото погребение.
Велики четвъртък
Велики четвъртък
25.4.2019 г. 8:00:00
Ранната сутрин на Великия четвъртък е отредена в повечето райони на страната за боядисването на яйцата.
Плащеницата на Торино – една от най – светите християнски реликви
Много е изписано, изучавано и спекулирано около Плащеницата на Торино (Sacra Sindone) – една от най – известните реликви в света на християнството. Споровете за автентичността й ще продължат може би завинаги.
Легенда за великденския заек
Великденският заек е един от най-разпространените и познати символи на Великден
Днес е Световният ден на книгата и авторското право
Световният ден на книгата и авторското право се отбелязва по решение на ЮНЕСКО от ноември 1995 г.
22 април - Международен ден на Земята
На 22 април се отбелязва Международният ден на Земята.
СТРАСТНА СЕДМИЦА (СТРАСТНА НЕДЕЛЯ)
Нарича се още Велика неделя - това е седмицата (понеделник-събота) преди ВЕЛИКДЕН, в която всеки ден се извършват определени действия, свързани с големия празник.