Новини

Новини

 „Ротари клуб Пловдив"  с проект за открита фитнес-площадка

„Ротари клуб Пловдив" с проект за открита фитнес-площадка

20.1.2010 г. 9:23:53

„Ротари клуб Пловдив" има готов проект за фитнес на открито, който няма да струва нито лев на общината. Изграждането му е една от основните задачи на клуба за тази година, като финансирането ще е изцяло по ротарианска линия. Спортният център ще бъде реализиран по модела на този в Морската градина в Бургас (на снимката), който е дело на „Ротари клуб Приморие". Уредите са доставка от Турция, а цената за направа на покритието под тях е 12 000 лева. Между 6000 и 8000 лева ще глътнат бетоновата основа, настилката и инфраструктурата около площадката. За всичко това общината няма да плаща, единственото, което ще искат от клуба, е предоставянето на терен за изграждане на фитнеса. Той ще е абсолютно безплатен за всички пловдивчани. Спортното съоръжение ще бъде оборудвано с 5 съоръжения от различен тип, пригодени за употреба на открито - натоварващо колело, крос тренажор, уред за кръста и степ, уред за кръста и краката и уред за разтягане. Проектът предвижда поставяне на пейки, кошчета, настилка от виброплочи, настилка от гумени плочи и бордюр.

Безплатен фитнес на открито предложи и общинската съветничка от ГЕРБ Павлинка Кацарова, като идеята й ще бъде обсъдена на утрешната сесия. Нейните разчети показват, че удоволствието ще струва на градския бюджет 53 550 лева без монтажа и настилката. В наречената от нея „Алея на здравето" ще има 8 уреда.

Общината може да пренасочи тази сума към по-належащи и неотложни проблеми, след като подобен проект съществува и изпълнението му е въпрос на време, коментираха съветници.

Деляна ЛУКОВА, Марица

 


21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.