Новини

Новини

Пловдивчанин с бронзов медал в Сингапур

Пловдивчанин с бронзов медал в Сингапур

24.8.2010 г. 11:57:00

Георги Цонов донесе трети медал за България от Първите Младежки Олимпийски игри в Сингапур. Младата ни надежда извоюва бронзов медал в дисциплината троен скок от турнира по лека атлетика.
 
Пловдивчанинът достигна до отличието с резултат от 15 метра и 80 сантиметра, който регистрира във втория си опит.  Синът на Стойко Цонов, треньор на двойната световна шампионка за девойки в спринта Тезджан Наимова влезе във финала с пето постижение  от 15 метра 38 сантиметра, а личният рекорд на българинът в дисциплината е 15 метра 91 сантиметра постигнат  на международния турнир “Павел Павлов“ през тази година, с който оглавяваше и световната ранглиста в своята възраст до началото Олимпиадата.


Шампион с 16 метра 37 сантиметра стана кубинецът Радаме Фабар Санчес, който записа нов личен рекорд, като подобри постижението си от квалификацията с цели 38 сантиметра.


bnr.bg

21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.