Новини

Новини

Ана Саласар ще танцува в „Баня старинна”

Ана Саласар ще танцува в „Баня старинна”

29.7.2010 г. 13:42:44
Центърът за съвременно изкуство „Баня старинна” редовно е сцена за изява на Ана Каракашева – Саласар и Панос Мануилидис. Там на 30 юли те ще представят танцов спектакъл с музика на живо, както го направиха за пръв път   преди шест години. Дебютният им съвместен проект бе наречен „Босо Танго”.

Панос е автор на музиката за спектакъла на Ана "Домът на Бернарда Алба", изработен и изпълнен в Окръжния затвор в Сливен. Както и  на танцовата импровизация "Лека Нощ", която видяхме на Античен театър Пловдив в Нощта на музеите и галериите миналата година.  Моноспектакълът "Carmen" също е общ техен проект.

Ана е хореограф на танцова компания „Фрида”, която съществува вече 3 години.  Създава първата школа за съвременни танци и танцов театър в Пловдив. Не се притеснява да поставя спектаклите си и в градска среда – по дворове, площади и улици.
Танцът й в „Баня старинна” започва в 21 часа. Билети ще има на място по 5 лева.

News4000.bg
21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.