Новини

Новини

Арменски концерт в Етнографа

Арменски концерт в Етнографа

19.5.2010 г. 14:39:28
Концерт по случай 100-години „Парекордзаган” и Месеца на арменската култура в България ще има на 20 май в Етнографския музей. От 18.30 ч. ще свири виртуозното трио „Хачадурян”, което празнува 10-годишнина. Карен Шахдалдян-цигулка, Армине Григорян-пиано и Карен Кочарян-чело ще изпълнят класически творби на арменски композитори. Триото е създадено през 1999 г. под името „Арсика”.

През 2008 г. триото беше преименувано на известния арменски композитор Арам Хачадурян. Наскоро беше издаден диск. Съставът тръгва на турне по света, като първата спирка е в България. Патрон на гастрола у нас е Негово Превъзходителство извънредният и пълномощен посланик на Армения Сергей Манасарян и почетният консул в Пловдив Ехиазар Узунян.

News4000.bg
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.