Новини

Новини

АртПозитив2006 - С В Е Т Л И Н А

АртПозитив2006 - С В Е Т Л И Н А

12.4.2006 г. 8:54:56

Както вече Ви информирахме, Сдружение Изкуство днес - Център за съвременно изкуство – Пловдив, баня „Старинна“, представя:
АртПозитив2006 - С В Е Т Л И Н А
съвременно изкуство от автори, работещи в Пловдив
Откриване на 14.04.2006 (петък) от 18.00 ч. (Изложбата ще продължи от 14.04 до 30.05.2006)
За трети пореден път в Център за съвременно изкуство Пловдив ще бъде представен проект АртПозитив, който е своеобразен форум за изява на автори на съвременно изкуство, работещи в Пловдив. Тема на издание 2006 е "Светлина". Идеята на организаторите е да бъдат представени работи, даващи артистичен израз на различни аспекти на светлината: като изразно средство от гледна точка на съвременните форми в изкуство, като символичен образ в модерния свят, като резултат от проявата на една фина материалност.
Участниците: Антония Костова, Боряна Василева, Велизар Димчев, Вячеслав Есенков, Дейвид Хейууд, Елена Яневска, Емил Миразчиев, Иван Тошков, Ицко Мазнев, Лора Пармакова, Матей Матеев, Наташа Кюпова, Наташа Начева, Рада Дичева, Розалина Гачева, Румен Жеков, Севдалина Кочевска.
Авторите ще използват различни светлинни източници - лазер, свето-диоди, електрически крушки, свещи, прожектори. Ще бъдат представени инсталации (светлинни, видео, звук), фотография, обекти, хепънинг.
По време на изложба СВЕТЛИНА в Център за съвременно изкуство-Пловдив ще бъде оформена съпътстваща експозиция от малки обекти, свързани с темата на изложбата, които ще бъдат продавани.
Подкрепени проекти: Сдружение “Изкуство днес” подкрепи осъществяването на два проекта - “Светулки” на Елена Яневска и “Припокриване” на Ицко Мазнев.
АртПозитив2006 - С В Е Т Л И Н А се осъществява с подкрепата на:
Община Пловдив, Швейцарска Културна Програма за България;
Спонсор: Италмодалуче, Пловдив;
Медийни партньори: вестник Марица, радио Пловдив, радио Katra FM, телевизия Евроком България и plovdivguide.com

Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.
Разпети петък
Разпети петък
26.4.2019 г. 8:00:00
На Разпети или Велики петък се възсъздава свалянето на Христос от кръста и неговото погребение.