Новини

Новини

 Пловдив става модна столица в дните от 26 до 29 март

Пловдив става модна столица в дните от 26 до 29 март

24.3.2009 г. 8:53:29

Пловдив става модна столица в дните от 26 до 29 март 2009 г., когато в панаирния комплекс ще се проведат два форума, посветени на актуалните тенденции в облеклото, грима и фризьорството.

За първи път се организира пролетно издание на Специализираното изложение за облекло, текстил, обувки кожени изделия и аксесоари. В продължение на 6 години то се провеждаше в София през есента.
Под името BGATE ПРОЛЕТ изложението идва в Пловдив, за да представи производители и дистрибутори на тъкани и платове, галантерия и кинкалерия, облекла, обувки и аксесоари. В него ще участват фирми от България, Германия и Турция от 26 до 28 март.

BGATE ПРОЛЕТ се прави в момент, когато българската текстилна и шивашка индустрия са силно засегнати от глобалната икономическа криза. Изложението има за цел да помогне на производителите и дистирибуторите като покаже техните нови колекции преди зареждането на магазините за пролетно-летния сезон и абитуриентските балове. Пролетното издание е съвместна инициатива на Международен панаир Пловдив, Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил – БАПИОТ и фирма „Андрит”.

Най-много са участниците в раздел „Дамска мода”, следвани от производителите на обувки и галантерия. Присъствието на различни сегменти от модния бизнес дава цялостна представа за неговото състояние в момента и ще ориентира търговците на дребно в актуалните линии. Посетителите специалисти имат право на безплатен достъп след регистрация.

Ден на славянската писменост и култура - 24 май
Още от най-древните запазени ръкописи на български книги можем да проследим традицията да се честват дните на двамата свети братя написали българската азбука - Св.Кирил (на 14 февруари) и Св.Методи...
21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.