Новини

Новини

 Brazen Abbot  с Николо Коцев и Джон Лин Търнър - отново в Пловдив!

Brazen Abbot с Николо Коцев и Джон Лин Търнър - отново в Пловдив!

14.7.2010 г. 8:53:31

Групата на най-успелия в световен мащаб български рок-музикант Николо Коцев идва отново на турне у нас. Планирани са три концерта: във Варна (15 септември – „Летен театър”), Пловдив (16 септември – „Античен театър”) и в София (18 септември – зала „Христо Ботев”).

Виртуозният китарист от дълги години работи с вокалиста на легендарните групи „Рейнбоу” и „Дийп Пърпъл” Джо Лин Търнър. В студио Николо винаги ползва трима вокалисти, но за концертна дейност изборът му пада върху Търнър, както ще се случи и този септември.

Първото турне на „Брейзън Абът” в България през 2003 остана незабравимо за хилядите фенове на групата. Няколко години по-късно, през 2007 г., „Брейзън Абът” бяха поканени за хедлайнери на рок-фестивала „Беркрок” в Берковица, където над 7 000 фенове се стекоха, за да чуят групата. В настоящата 2010г. Николо и групата му Brazen Abbot в състав Джо Лин Търнър (вокал), Дейв Найт (барабани), Уейн Банкс (бас) и Нелко Коларов (клавишни) обещава още едно незабравимо предизвикателство за феновете и с нетърпение очакват новата си среща с тях през септември.

„С първото ни гостуване в България една моя мечта се сбъдна. Няма да забравя началото на турнето ни във Варна, вълнението от екзалтираната публика под проливния дъжд в града под тепетата (на снимката) и пукащата се по шевовете зала Христо Ботев. Успешното ни гостуване на „Беркрок” през 2007 г. бе доказателство, че в България имаме хиляди фенове. На това турне ще изпълним няколко парчета, които не сме свирили досега на сцена. Освен оригинален материал на „Брейзън Абът” ще прозвучат и хитове на „Рейнбоу” и „Дийп Пърпъл”. Подгответе се за 2 часа здрав рок.....!”, споделя Николо Коцев по повод предстоящите концерти.

За Николо Коцев:

Завършва Музикалната академия в Пловдив. Той е работил с едни от най-големите имена в хард – рока. Той е автор и продуцент на уникалната рок опера за пророка Нострадамус, която му носи световно признание. Освен тази творба, която е украсена с гласовете на Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Йоран Едман, Йорн Ланде, Дуги Уайт, Алана Майлс и Сас Джордан, през 2009г. Николо създава традиционната опера „Джоел”, която го превърна и в първия български композитор на когото чуждестранна фондация възложи написването на опера. От седем години той е и музикален директор на концертната дейност на Робин Гиб от „Би Джийс”, с който също бе на гастрол в България.

Струнният ас е популярен и със своите албуми: "Double Density" (1992) и "Thought For Food" (1993), записани с бандата Балтимор, както и "Live And Learn" (1995), "Eye Of The Storm" (1996), "Bad Religion" (1997), „Guilty as sin” (2003), “My Resurrection” (2005) с Брейзън Абът. В първите три албума участват членове на Юръп. Николо е продуцирал групи като: „Саксън”, „Къмпани ъф снейкс”, „Роуз Тату” и други.

21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.