Новини

Новини

Втората българска ракета Тодор Енев с победа над Калиас

Втората българска ракета Тодор Енев с победа над Калиас

10.4.2006 г. 10:41:21

България отстрани Кипър след драматичната победа на Тодор Енев!

Втората българска ракета Тодор Енев надигра със 7:6 /7:2/, 6:1, 1:6, 6:4 Фотос Калиас в последния решителен мач на сингъл днес от първия кръг на втора група в зона Европа/Азия от турнира за купа "Дейвис" по тенис за мъже между националните отбори на България и Кипър.

До този двубой резултатът бе 2:2, след като Илия Кушев загуби с 3:6, 2:6, 2:6 от звездата на гостите Маркос Багдатис в първия сингъл за деня.

- в неделя -
Илия Кушев - Маркос Багдатис - 3:6, 2:6, 2:6
Тодор Енев - Фотос Калиас - 7:6 /7:2/, 6:1, 1:6, 6:4

- в събота -
Йордан Кънев - Маркос Багдатис - 1:6, 2:6, 2:6
Илия Кушев - Фотос Калиас - 6:3, 6:2, 7:5
Ивайло Трайков и Илия Кушев - Маркос Багдатис и Фотос Калиас - 4:6, 6:3, 2:6, 7:6 /7:1/, 6:0

Oколо 1500 зрители на комплекс "Локомотив" бурно приветстваха пловдивчанина, който донесе крайната победа за възпитаниците на играещия капитан Ивайло Трайков над Кипър.

Мачът между Енев и Калиас протече доста драматично.  Българинът успя да спечели трудно първия сет след 7:2 точки в тайбрека, макар че преди това на два пъти изоставаше с по един пробив в резултата.

Във втората част той нямаше проблемви, като даде само гейм на съперника си. В третия сет Кушев получи стомашни проблеми и схващане на краката и не успя да окаже сериозна съпротива на Калиас, който намали след 6:1.

Кипърецът обаче също показа преумора, след като това бе трети мач за него за два дни.

В четвъртия сет и двамата бяха пред колапс, но все пак Тодор Енев показа по-голямата си класа, поведе с 5:2 и в крайна сметка се добра до успеха с 6:4, което класира България напред.

"Благодаря на невероятната публика за голямата подкрепа в този тежък мач", заяви останалият без сили Тодор Енев след края на срещата.

България е домакин на Унгария във втория кръг от 21 до 23 юли.

22 септември - Ден на Независимостта на България
30 години след Освобождението на България от турска власт последствията от Берлинския договор 1 (13) юли 1878 продължават да тежат на българския народ. Окончателното отхвърляне на несправедливо наложе...
Днес е Вяра, Надежда и Любов
Именници: Вера, Вяра, Люба, Любов, Любен, Любомир, Надежда, Надя, Севда, София.Това е християнският празник на светиците Вяра, Надежда и Любов, и на майка им - света София. На тях са наречен...
КРЪСТОВДЕН (Въздвижение на св. Кръст Господен)
Именници: Кръстьо, Кръстина, Кръстена,  Кръстан, Кънчо, Ставри.Народен празник, свързан с края на летния и началото на есенния селскостопански сезон. От Кръстовден или от Симеоновден ...
Нощта на музеите и галериите отново е в Пловдив!
Фестивалът “Нощ на музеите и галериите - Пловдив", успял да се превърне в емблематично събитие за културния живот у нас и посрещнал през годините близо половин милион посетители, се завръща за своята публика с програма, по-силна отвсякога. Неговото 14-то издание ще бъде на 13, 14 и 15 септември и ще представи 130 специални събития в 75 пространства със знакови куратори от България и чужбина.
Пловдив е "Сцена на кръстопът"
Международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" тази година ще е под мотото "Театъра - невъзможното" от 11 до 21 септември.
 История - през 924г. цар Симеон I Велики и император Роман І Лакапин сключват примирие
Пред стените на Константинопол цар Симеон I Велики и император Роман І Лакапин, сключват примирие, а не траен мир, за какъвто настоява византийската страна.Симеон I Велики е български княз (от 893...
Малка Богородица (РОЖДЕСТВО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА)
Третият празник в чест на Божията майка е този на нейното рождество. Той също се празнува предимно от жените, за да са живи и здрави, да раждат леко и да им помага Богородица в беда или тежка работа. ...
134 години от Съединението
Да си припомним фактите:По силата на Берлинския договор от 1878 г. Южна България, наречена по искане на английската дипломация Източна Румелия, е откъсната от възобновената българска държава и ...
Започва Есенният салон на изкуствата
Виртуози откриват Есенния салон на изкуствата
Симеоновден  - началото на Християнския календар
Християнският празник в чест на св. Симеон Стълпник е известен сред българите още като “Симеон орач”