Новини

Новини

Българско-швейцарска лазерна клиника откриха в Медицински център 1

Българско-швейцарска лазерна клиника откриха в Медицински център 1

7.10.2010 г. 17:24:26

Българско-швейцарска лазерна клиника разкриха в Медицински център 1 - Пловдив. Д-р Петър Илиев, швейцарски лекар от български произход, един от най- добрите европейски специалисти в областта на флебологията, създал първата частна клиника за лечение на съдови заболявания в Базел, основа и в Пловдив лазерен център.

В него той работи в екип с д-р Галина Арабаджиева, дерматолог с утвърдена практика. След щателен клиничен преглед, дерматоскопия, доплерова диагностика и при нужда биопсия пациентите получават най-съвременно лечение на кожни образувания (фиброми, кондиломи, брадавици, папиломи), съдови лезии (разширени капиляри, съдови звезди, хемангиоми, малки повърхностни вени), пигментни лезии (татуировки, кафяви петна в резултат на бременност и възрастови промени), премахване на белези от акне и постоперативни цикатрикси, както и на фини бръчки, и стягане на отпусната кожа.

В зависимост от индивидуалното състояние на пациента се избира най- подходящият метод за отстраняване на съществуващия проблем - криотерапия, склеротерапия или химическа деструкция, електрокоагулация, лазерно третиране или микрохирургия.

Лазерният център е оборудван с най-съвременните модели апарати. С Аргон лазер се третират безкръвно капиляри, съдови звезди, кафяви пигментации, хидроаденоми. Безкръвното отстраняване на фиброми и други доброкачествени образувания по кожата става с СО2 лазер, наричан още лазер-скалпел.

в-к Марица

21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.