Новини

Новини

Масирана кампания ще рекламира българския туризъм в Германия, Русия и Великобритания

Масирана кампания ще рекламира българския туризъм в Германия, Русия и Великобритания

29.9.2010 г. 10:15:16
Масирана реклама на България, като дестинация за целогодишен туризъм ще стартира през тази есен в Русия, Германия и Великобритания. За целта са осигурени 7,9 млн. лв. по линия на проект, финансиран от ОП „Регионално развитие”. Очакваният ефект от кампанията е 5 на сто увеличение на чуждестранните ни гости и 3 процента ръст на печалбите в отрасъла през следващите три години.

Трите държави, в които ще се проведе рекламната кампания са избрани не случайно. Годишно над 1.3 млн. гости от Германия, Великобритания и Русия посещават България. Така, че пазарите в тези страни са приоритетни за българския туризъм – обясняват експертите от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/. Пиковите периоди на кампанията ще бъдат есента на 2010 г. и пролетта на 2011 г., когато хората планират зимните и летните си отпуски, а туроператорите се надпреварват в предлагането на примамливи оферти за почивка. За да прикове вниманието на потенциалните пътешественици, България ще наблегне не само на традиционните си предложения за морски и ски ваканции, но и върху алтернативните форми на отдих. Идеята е да се привлекат по-любознателни и платежоспособни гости, на които страната ни има какво да предложи.

Рекламната акция ще стартира още през месец октомври и ще завърши в края на 2011 г. Разчита се най-вече на местните телевизии, на туристическите издания и на Интернет, като най-динамично развиваща се медия. МИЕТ ще организира поредица от опознавателни турове из България, на които ще бъдат поканени руски и немски журналисти, пишещи за туризъм. В Германия кампанията ще се насочи главно към хората на средна възраст и към бизнес пътуващите. Тези „целеви групи” ще бъдат достигнати чрез специализирани печатни издания, водещи радио и телевизионни канали с потенциална аудитория от 11.4 млн. души. България с чудесните си възможности за отдих, ще бъде рекламирана и по билбордовете в седем германски града. В Берлин пък ще бъде създаден пресцентър за контакти с журналисти, които се интересуват от страната ни.

В Русия кампанията вече стартира със специална пресконференция, посветена на българския туризъм в рамките на състоялото се тези дни Московско туристическо изложение „Otdih – Leisure”. За да се привлече интереса на руския турист се разчита както на електронните медии, така и на бордовите списания на руските авиокомпании, които годишно превозват десетки милиони пасажери. Реклама на България ще има и в московското метро, където дневният трафик е 10 млн. души, както и в метрото на Санкт Петербург с трафик от 4.5 млн. Кампанията ще достигне и до потенциалните туристи от бившите съветски републики, като Естония, Молдова, Украйна, Беларус. Във Великобритания страната ни ще бъде популяризирана чрез телевизионни клипове, рекламни карета и специални притурки във водещи издания. Българският туризъм ще се рекламира и чрез билбордове и постери в Лондон, в Шотландия и Южна Англия.

bnr.bg
21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.