Новини

Новини

 Теодосий Спасов и Биг Бенд Пловдив изнасят благотворителен концерт

Теодосий Спасов и Биг Бенд Пловдив изнасят благотворителен концерт

16.12.2008 г. 14:55:21

Благотворителен концерт с участието на Теодосий Спасов и Биг Бенд Пловдив с участието на Виолета Гиндева ще се проведе на 10 януари следващата година от 18 часа в Драматичния театър. Това става възможно и с подкрепата на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и Клиника по онкология и хематология към университетска болница. Всички приходи от благотворителното събитие ще бъдат предоставени за лечението и възстановяването на Ива Цекова.

Ива е момиче от Пловдив, което завършва Английската гимназия, спечелва конкурс на фондация "Св. Св. Кирил и Методий", чрез който заминава на обучение в чужбина. Там постига пълна степендия за обучение в "Харвард". Следвайки в "Харвард" животът й се променя неочаквано. Заболява от начална форма на левкемия, която по-късно драстично се влошава.

Повече информация за момичето може да прочетете на http://www.bgmass.com/Help/Iva.htm .

Източник - plovdiv24.com

Ден на лъжата или Ден на хумора? За деня на хумора и шегата почти сериозно
На първи април си спомняме, какви сме били през останалите 364 дни на годината. (Марк Твен)
Преди 100 години правим скок във времето...
През 1916 година в 24.00 ч на 31 март, България прави "скок в бъдещето" - вместо 1 април настъпва 14 април...
 27 март - Международен ден на театъра
Мисията на театъра е да събира в едно хората, идеите, чувствата и Международният ден на театъра 27 март е една от най-значителните прояви на тази мисия.
Днес е БЛАГОВЕЩЕНИЕ
менници: Благовест, Благовеста, Благой, Блага, Евангелина, Bангел, Бонка.Обредна трапеза: риба (печена или варена), шарена пита, лучникПразникът е наричан още Благовец, Б...
Световен ден на водата
Световният ден на водата се отбелязва на 22 март по решение на конференцията на ООН за околната среда и развитието, взето в Рио де Жанейро, Бразилия през юни 1992 година.
Честита Пролет!
Честита Пролет!
20.3.2019 г. 23:59:00
В 23 часа и 58 минути настъпи Астрономическата пролет.
20 март- Международен ден на франкофонията
Първият “Sommet de la Francophonie” се състои в Париж през 1986 г. В него участват около 44 държави, които решават да обявят 20 март за международен ден на франкофонията. През декември 199...
Днес е роден немският гений Рудолф Дизел
Да си припомним трагичната съдба на на великия немец - Рудолф Дизел, който продаде патента си   15 декември 1899 година. Мюнхен, ул. "Lessingstrasse&rd...
Днес е Тодоровден
Днес е Тодоровден
16.3.2019 г. 10:00:00
Именници: Тодор, Тодорка,Теодор, Теодора. Обредна трапеза: пита с мая, леща, чорба от гъби.
Мобилно приложение ориентира туристите за събитията и забележителностите в Пловдив
През последните години Пловдив привлича редица чуждестранни инвеститори, които създават свои производствени бази в икономическата зона на града. Това допринася както за намаляването на безработицата в региона, така и за рекламата на Пловдив в Европа и по света.