Новини

Новини

Айляк фест събира изкуството и младите хора

Айляк фест събира изкуството и младите хора

3.9.2010 г. 10:16:52
Игрище № 5 на Гребната база ще е теренът, където днес от 11 до 23 часа ще се проведе I like fest – Айляк фест. Събитието е открита сцена, която ще събере много от изкуството и свободното виждане на младите хора. Фестивалът ще предложи на своите посетители музика с етно – балканско звучене, театрално етюдно представление „Кукли” на трупа „Клоуните”, танцов спектакъл, изложби и изработка на бижута.

Представлението пресъздава живота на хората през погледа на куклите. В него ще участват Анастасия Васева, Мартин Властанов, Лора Каравелова, Стоян Руменин и Михаела Михайлова. За музикалният му фон ще се грижат Бъни – ударни инструменти и Мартин на китарата. Постановката е на Кольо Михайлов.

Ще чуем и група „Оратница”. Стилът им е смес от български фолклор, аборигенски мотиви, изпълненени на диджериду , дъбстеп и религиозни песнопения. Освен тях на сцената ще се качат Samba Band – Sambanda. Те разработват самба ритми, български и други мотиви. Чрез музиката си бандата апелира хората да бъдат по-активни в социалния живот.

Зрителите ще имат възможност да видят танцовия спектакъл Flamenco, изпълнен от Моника Пунгерова и Ана Саласар от компания „Фрида”.
Тези, които обичат да работят с ръцете и въображението си, могат да се включат в програмите за ръчна изработка на бижута, въртене на огън /пой/ и рисуване на картини под напътствията на Kashedesign, Kika и Тони от Happy art.

Огнено шоу ще направи Антония Николаева. Ще се проведат фото и арт изложби.
Събитието се организира от община Пловдив – дирекция „Децата, младежта и спорта”.
Айляк фест ще започне от 11 ч. и ще продължи до 23 ч. Входът е свободен.

News4000.bg
21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.