Новини

Новини

Културен афиш за днес

Културен афиш за днес

4.5.2010 г. 15:11:51

Изложба „12 цвята черно и бяло” ще се открие тази вечер в Културния център на Радио Пловдив. Авторите са избрани от галерия „Аспект” и се представят със свои графики и литографии. Сред 12-те художници са Станимир Видев, Димитър Келбечев, Вълчан Петров, Ицко Мазнев, Румен Нечев, Илия Желев и др. Изложбата е част от проявите, с които Радио Пловдив отбелязва своята 55-а годишнина.


***
Премиера на книгата „Антихтонът на Данте” и среща с нашумялата авторка Людмила Филипова, ще се състои в новата книжарница на „Хермес”, а след това и в „Петното” . Изложба живопис на 15 художници, които са били ученици на акад. Светлин Русев, ще бъде открита в културен център Тракарт. Те представят творчеството си 20 години след Академията.

***

Художникът Николай Русев се представя с живопис в галерия „Възраждане”. Картините му изобразяват една космогония, в която зад привидния хаос се разкрива хармонията на Божия свят.

Радио Пловдив

21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.