Новини

Новини

 Дискусия за достъпа до информация се провежда в Пловдив

Дискусия за достъпа до информация се провежда в Пловдив

13.4.2010 г. 11:21:21

«Meстните медии и свободата на информация в България» е темата на дискусия, която се провежда днес от 10 до 14 часа в Пловдив. В срещата участват млади журналисти, ръководни екипи и собственици на местни медии.  

Целта на дискусията е да се запознаят практикуващите с възможностите, които дават правата по ползването на Закона за достъп до обществена информация, както за целите на разследващата журналистика, така и в ежедневната работа при подготовката на публикации или репортажи.

Лектори ще бъдат Роже Флюгелс и Кирил Терзийски.

Роже Флюгелс е холандски експерт, обучител и преподавател на свободна практика, с 21-годишен опит в организирането и провеждането на собствени курсове и преподаване в обучения на други организации на тема разследваща журналистика и свобода на информацията.

 

 

 

Терзийски ще представи съдебната практика на организацията по дела, заведени от журналисти по Закона за достъп до обществена информация в България.

Дискусията се осъществява по Програма „Достъп до информация" с финансовата подкрепа на Министерството на външните работи на Холандия.

 

Текст - Darik

Снимки - от Интернет, по идея на ПловдивГайд


Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.