Новини

Новини

Художникът Митко Янков открива изложба в Градската художествена галерия

Художникът Митко Янков открива изложба в Градската художествена галерия

1.4.2010 г. 8:29:27
Изложбата „Акварел" на Митко Янков ще бъде открита от 1 до 15 април в Градската художествена галерия на ул. "Княз Александър I" 15, етаж 2.

Митко Стефанов Янков е роден на 15 август 1957 г. в гр. Ловеч. През 1976 г. Завършва Художествената гимназия за изящни изкуства в гр. Казанлък. От 1979 г. до 1991 г. работи като художник в ОКС Ловеч.

Занимавал се е с пространствено оформление на магазини и витрини, дизайн, пластични реклами, фирмен знак и стенопис. Има реализирани 3 стенописни творби в Ловешки училища. Участвал е в регионални, градски и колективни изложби. Работи само акварел, като негови творби са притежание на частни колекции във Франция, Холандия, Австрия, Германия, Испания и България.

Plovdiv24.bg

21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.