Новини

Новини

Изложба в галерия „Бяла зона”

Изложба в галерия „Бяла зона”

8.7.2010 г. 14:46:24

Експозиция наречена ”2/3 ART BOX” се откри вчера в галерия „Бяла зона”. Името е избрано поради отсъствието на някои от авторите, които са част от проекта.
В изложба са включени произведения на популярните бургаски творци Йордан и Ангелина Ангелови, Иван Стойчев от Кърджали, Валентин Георгиев от Русе и Милена Станков от София. Присъствието на пловдивчани е силно по традиция.

В галерията са подредени платна на добре познатите и все по популярните художници Ангел Герджиков, Евгений Петров, Григор Малинов, Васил Генчев, Найден Станчев, Юлий Шумарев и Александър Димитров.
 
Tова е третата експозиция на проекта „ART BOX 69”. Един разговор между приятели се превръща в неформално сдружение на творци родени през 1969г. Те влагат в съвместните си експозиции много ентусиазъм и воля  за взаимна подкрепа по пътя на утвърждаване в сферата на изобразителното изкуство. Авторите са изграждали своята творческа идентичност изцяло след 1990 г.,  което по естествен начин ги оформя като поколение. ”2/3 ART BOX” беше открита с коктейл от 19.00 часа и ще може да бъде видяна до края на месеца.


News4000.bg

 

21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.