Новини

Новини

Баща и син Сиромашки с две изложби в “S-Hombre”

Баща и син Сиромашки с две изложби в “S-Hombre”

24.9.2010 г. 14:55:21
Любителите на изобразителното изкуство ще имат възможност да разгледат експозицията на картини от поредицата „Символи” на Милен Сиромашки и новите пластики „Градът”, на баща му Цвятко Сиромашки.

Това ще се случи в рамките на „Нощта на музеите и галериите”, на 25 септември, Ателие - галерия “S-Hombre” ( на ул. ”Стръмна” № 8 - на гърба на Етнографския музей).

Програмата на младите таланти - ученици от курса по рисуване към Ателието пък ще започне в 11:00 ч. с изложба на картини. От 15:30 до 19:00 ч. е предвидено рисуване на свободна тема. Ще бъдат осигурени материали (цветни моливи и пастели) за всички желаещи деца. Материалите се осигуряват от дарители. Всеки малчуган ще може да си достави незабравимо изживяване, като създаде свое собствено произведение.

Творбите ще има възможност да участват и  в томбола с много  предметни награди, осигурени от спонсорите.
 
Сред дарителите е и най-младият заместник - кметът на община Пловдив Ганчо Колаксъзов, който предоставя на пловдивските таланти помощни материали за рисуване – блокчета и бои.
Наградите ще бъдат изтеглени в края на програмата за деца от 19:00 ч.

News4000.bg
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.