Новини

Новини

 Изложба на ексцентричния Димитър Рашков дава началото на проекта Capital City Art

Изложба на ексцентричния Димитър Рашков дава началото на проекта Capital City Art

28.5.2009 г. 12:20:31

Културният проект на най-новия мултифункционален бизнескомплекс в Пловдив Capital City Center стартира на 28 май


Днес, 28 май, с изложба на скулптора Димитър Рашков, ще бъде дадено начало на нова културна инициатива на пловдивския Capital City Center. Capital City Art ще предоставя свободни пространства от сградата за творбите на автори в областта на изобразителното изкуство, скулптурата и графиката. Артпроектът е част от стратегията за развитие на мултифункционалния бизнес център, който отвори врати наскоро.

 

Проектът Capital City Art ще стартира на 28 май с експозиция на един от най-успешните и ексцентрични скулптори у нас – Димитър Рашков. Изложбата ще включва 30 скулптури, 18 платна живопис и 15 рисунки в характерния за него хумористичен стил, преплитащ се със сложни чувствени послания. Рашков има над 50 самостоятелни изложби в България и в чужбина и е носител на 9 награди и отличия, сред които призът “Сребърно възраждане”. Изложбата ще е постоянна, като произведенията в нея ще бъдат обновявани периодично.

 

“Ние вярваме, че бизнесът и изкуството могат да съжителстват по един вълнуващ и вдъхновяващ за двете страни начин. Особено за жителите на Пловдив, за които изкуството и културата са фундаментална черта в облика на града.”, каза Стефан Папалезов, собственик и управител на Black See Investment, инвеститор в Capital City Center. “С проекта Capital City Аrt ние даваме началото на собствена традиция, която ще се превърне в отличителна черта на сградата и ще допълва атмосферата на град с вековни традиции, какъвто е Пловдив”, допълни той.

 

В основата на концепцията на ССА са вдъхновението и уютът – както за жителите и бизнеса в ССС, така и за неговите посетители. За това допринасят и архитектурният и интериорен дизайн на сградата, съчетание между класически и модерен стил. И това не е случайно, защото архитектурният проект е дело на арх. Стефан Добрев, носител на наградата “Сграда на годината”.

 

Сградата на Capital City Center се намира на бул. Христо Ботев и ул. Екзарх Йосиф е един от най-амбициозните и мащабни строителни проекти под тепетата в последните години. Наличието на едно място на офис площи, магазини на централни пътни артерии и жилищни апартаменти превръщат Capital City Center в уникален мултифункционален комплекс с редица стратегически предимства. Това вече привлече някои от най-големите български компании в сферата на телекомуникациите, медиите и услугите у нас и те наеха свои офиси в Capital City Center месеци преди официалното завършване на сградата. Стартът на проекта е даден през 2006 година и протича в два етапа. Вече е завършен първият етап – офисна и магазинна част, а през есента се очаква да бъде готова за отдаване под наем и продажба и жилищната апартаментна част на комплекса.

 

Допълнителна информация: Зорница Миткова, +359 2 9441818, +359 896 623 241, zornitsa@pr-o-pr.eu

Агенция PRoPR

1504 София, ул. Марин Дринов N11 www.pr-o-pr.eu


Годишнина от смъртта на цар Петър
На този ден през 969 година умира цар Петър I
Днес е Григоровден
Днес е Григоровден
25.1.2020 г. 8:00:00
Днес, 25 януари, тачим паметта на Свети Григорий Богослов или Григорий Назиански
На този ден е роден Гоце Делчев (1872-1903)
“Аз възприемам света като място за културно съревнование между народите”
Днес е Денят на прегръдката
Светът днес отбелязва Деня на прегръдката
ПЕТЛЬОВДЕН
ПЕТЛЬОВДЕН
20.1.2020 г. 9:00:00
Обредна трапеза: сварен цял петел, обредни краваи (или пита).
Днес е Атанасовден
Днес е Атанасовден
18.1.2020 г. 8:00:00
Aтанасовден се почита като патронен празник от ковачи, ножари и налбанти. На 18 януари празнуват именниците Атанас, Атанаска, Начо, Таньо, Тинка.
Днес е АНТОНОВДЕН
Днес е АНТОНОВДЕН
17.1.2020 г. 9:00:00
Именници: Антон (означава "безценен" на латински), Андон, Антония, Тончо, Тоня, Антон, Андон.
ЮЖНИЦИ -ВЕРИЖНИЦИ
ЮЖНИЦИ -ВЕРИЖНИЦИ
16.1.2020 г. 9:00:00
Празникът Южници-верижници е първият от комплекса Антоновден - Атанасовден (16-17-18 януари ) и е подготовка за другите два празника.
Света мъченица Татяна
Именници: Татяна, Таня
ДНЕС Е БАБИНДЕН
ДНЕС Е БАБИНДЕН
8.1.2020 г. 9:00:00
Празник, посветен на бабите-акушерки, родилките и здравето на децата. Съдържа 3 основни обредни елемента: къпане на малките деца от бабата, което се съпровожда с благословии, намазване на децата с ...