Новини

Новини

Богата палитра от изложби в Пловдив

Богата палитра от изложби в Пловдив

7.9.2010 г. 15:41:19

Самостоятелната изложба „Любимият ми будоар" на Мариела Гемишева ще бъде открита от 19 часа в галерия „Сариев". Авторката е един от знаковите творци в съвременното българско изкуство през последните 15 години. Арт-дизайнер, пърформър, екпериментатор, авангардист, визуален артист - това са част от етикетите, които са й „окачвали" през годините. Гемишева определя себе си като моден дизайнер и артист. Изложбата ще бъде в „Сариев" до 15 октомври.   
Градска художествена галерия - Пловдив представя ретроспективна изложба живопис и графика с надслов „Недовършените приказки" на големия пловдивски художник Здравко Захариев в изложбената зала на ул. "Княз Александър I" 15. Авторът работи в областта на графиката, илюстрацията и оформлението на книги, екслибрис, приложно монументално изкуство и телевизионна сценография. Експозицията може да бъде видяна до 20 септември.

До 10 септември в Старинен Пловдив продължава Немско-българският графичен пленер. Форумът е в рамките на Есенния салон на изкуствата - Пловдив 2010 г. На 9 септември в Изложбена зала на ул. "Гладстон" 32 ще бъде открита изложба от готовите графики.


До 30 септември в Детски отдел на НБ "Иван Вазов " е експонирана изложбата "Училище, здравей!".


Дарик

Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.