Новини

Новини

Международен панаир на старите занаяти ще се проведе в Пловдив

Международен панаир на старите занаяти ще се проведе в Пловдив

12.5.2010 г. 12:43:11
Първи Международен панаир на старите занаяти с участието на Гърция, България и Турция от градовете Комотини, Пловдив и Одрин ще се състои от 12 до 18 май в Стария град.

Откриването ще бъде в сряда от 11 часа на Античния театър, а в дните до 18 във възрожденските къщи ще могат да се наблюдават демонстрации и да се осъществяват покупко-продажби.

В рамките на седмицата всеки, който желае, ще има възможност да се докосне до занаятите на старите майстори - ковано желязо, кована мед, бижутерия от сребро и седеф, ножарство, дърворезба, керамика, тъкани, иконопис, обработка на камък, духане на стъкло, ароматични сапуни, рисуване на дърво и други 24 занаята. Входът е свободен.

Plovdiv24.bg 
21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.