Новини

Новини

 Над 42 милиона ще струва реконструкцията на Синдикалния дом в Пловдив

Над 42 милиона ще струва реконструкцията на Синдикалния дом в Пловдив

13.1.2008 г. 10:40:08
Над 42 милиона лева щe струва реконструкцията на Синдикалния дом в Пловдив, съобщават от Общината. В сумата са включени проектните и строително-монтажните работи, реконструкция, преустройство и модернизацияна съществуващата сграда на Дома, включително оборудване и обзавеждане.

Сроковете за приключване на реконструкцията е до 2010 година.
Ще бъдат подновени всички основни инсталации в сградата – ВиК, ново отопление, електричество, осветление, нови тоалетни.

Театралната зала ще бъде напълно обновена, а местата в нея над 500. Столовете за зрителите ще бъдат по-големи и по-удобни и ще бъдат разделени на две части от централна алея, към която ще има нов вход. Балконът също ще бъде ремонтиран, по всички европейски норми.

Сцената ще бъде обновена, като двата странични „джоба” отново ще се въртят по време на представленията. Разширява се оркестрина – пространството пред сцената. Запазват се и се ремонтират гримьорните, подобряват се и околните на сцената помещения за театъра.

Разширяват се съществуващите в момента малки офиси вътре в сградата.
Лицевата част, при входа, ще представлява голяма стъклена фасада. Ще се изгради преходкъм централното фоайе.

В лявата страна на фоайето ще има кафетерия с възможности да кореспондира с откритите пространства. На дясната страна ще има голям панорамен асансьор. От същата страна ще е разположен информационен център и магазини на южната страна.

От двете страни на главния вход ще се обособят две, напълно обезпечени технически, конгресни зали. В съчетание с голямата зала с възможност за 550 места, ще има един средно голям конгресен център, в който и трите помещения ще работят едновременно. На третия етаж ще има изложбени зали със специално за целта осветление.

Проектът предвижда под площада, пред сградата, да се изгради подземен паркинг с инсталирана механична система за автомобилите, които ще влизат в клетка, която след това чрез механизъм ще подрежда автомобилите. Клиентите ще ползват само първото подземно ниво под площада, където ще има шест обособени пункта за предаване и получаване на автомобилите, а системата след това подрежда автомобилите на още шест нива надолу.
 
Входът ще е посредством рампа на „Гладстон”, а изходът също с рампа е откъм „Авксентий Велешки”. Цялата система ще се управлява компютърно, за да има гъвкавост и точност на всички нива на паркиране. Времето за изчакване на автомобил ще бъде около три минути и половина.
 
DarikNews
Днес е Вяра, Надежда и Любов
Именници: Вера, Вяра, Люба, Любов, Любен, Любомир, Надежда, Надя, Севда, София.Това е християнският празник на светиците Вяра, Надежда и Любов, и на майка им - света София. На тях са наречен...
КРЪСТОВДЕН (Въздвижение на св. Кръст Господен)
Именници: Кръстьо, Кръстина, Кръстена,  Кръстан, Кънчо, Ставри.Народен празник, свързан с края на летния и началото на есенния селскостопански сезон. От Кръстовден или от Симеоновден ...
Нощта на музеите и галериите отново е в Пловдив!
Фестивалът “Нощ на музеите и галериите - Пловдив", успял да се превърне в емблематично събитие за културния живот у нас и посрещнал през годините близо половин милион посетители, се завръща за своята публика с програма, по-силна отвсякога. Неговото 14-то издание ще бъде на 13, 14 и 15 септември и ще представи 130 специални събития в 75 пространства със знакови куратори от България и чужбина.
Пловдив е "Сцена на кръстопът"
Международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" тази година ще е под мотото "Театъра - невъзможното" от 11 до 21 септември.
 История - през 924г. цар Симеон I Велики и император Роман І Лакапин сключват примирие
Пред стените на Константинопол цар Симеон I Велики и император Роман І Лакапин, сключват примирие, а не траен мир, за какъвто настоява византийската страна.Симеон I Велики е български княз (от 893...
Малка Богородица (РОЖДЕСТВО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА)
Третият празник в чест на Божията майка е този на нейното рождество. Той също се празнува предимно от жените, за да са живи и здрави, да раждат леко и да им помага Богородица в беда или тежка работа. ...
134 години от Съединението
Да си припомним фактите:По силата на Берлинския договор от 1878 г. Южна България, наречена по искане на английската дипломация Източна Румелия, е откъсната от възобновената българска държава и ...
Започва Есенният салон на изкуствата
Виртуози откриват Есенния салон на изкуствата
Симеоновден  - началото на Християнския календар
Християнският празник в чест на св. Симеон Стълпник е известен сред българите още като “Симеон орач”
Днес е СЕКНОВЕНИЕ
Днес е СЕКНОВЕНИЕ
29.8.2019 г. 8:00:00
Празникът е известен още като „Обсечене”.  Според традиционните народни схващания на Секновение “денят и нощта се стигат”, т.е. стават равни по времетраене. Вярва се, че н...