Новини

Новини

 Над 42 милиона ще струва реконструкцията на Синдикалния дом в Пловдив

Над 42 милиона ще струва реконструкцията на Синдикалния дом в Пловдив

13.1.2008 г. 10:40:08
Над 42 милиона лева щe струва реконструкцията на Синдикалния дом в Пловдив, съобщават от Общината. В сумата са включени проектните и строително-монтажните работи, реконструкция, преустройство и модернизацияна съществуващата сграда на Дома, включително оборудване и обзавеждане.

Сроковете за приключване на реконструкцията е до 2010 година.
Ще бъдат подновени всички основни инсталации в сградата – ВиК, ново отопление, електричество, осветление, нови тоалетни.

Театралната зала ще бъде напълно обновена, а местата в нея над 500. Столовете за зрителите ще бъдат по-големи и по-удобни и ще бъдат разделени на две части от централна алея, към която ще има нов вход. Балконът също ще бъде ремонтиран, по всички европейски норми.

Сцената ще бъде обновена, като двата странични „джоба” отново ще се въртят по време на представленията. Разширява се оркестрина – пространството пред сцената. Запазват се и се ремонтират гримьорните, подобряват се и околните на сцената помещения за театъра.

Разширяват се съществуващите в момента малки офиси вътре в сградата.
Лицевата част, при входа, ще представлява голяма стъклена фасада. Ще се изгради преходкъм централното фоайе.

В лявата страна на фоайето ще има кафетерия с възможности да кореспондира с откритите пространства. На дясната страна ще има голям панорамен асансьор. От същата страна ще е разположен информационен център и магазини на южната страна.

От двете страни на главния вход ще се обособят две, напълно обезпечени технически, конгресни зали. В съчетание с голямата зала с възможност за 550 места, ще има един средно голям конгресен център, в който и трите помещения ще работят едновременно. На третия етаж ще има изложбени зали със специално за целта осветление.

Проектът предвижда под площада, пред сградата, да се изгради подземен паркинг с инсталирана механична система за автомобилите, които ще влизат в клетка, която след това чрез механизъм ще подрежда автомобилите. Клиентите ще ползват само първото подземно ниво под площада, където ще има шест обособени пункта за предаване и получаване на автомобилите, а системата след това подрежда автомобилите на още шест нива надолу.
 
Входът ще е посредством рампа на „Гладстон”, а изходът също с рампа е откъм „Авксентий Велешки”. Цялата система ще се управлява компютърно, за да има гъвкавост и точност на всички нива на паркиране. Времето за изчакване на автомобил ще бъде около три минути и половина.
 
DarikNews
Bulgaria - 23.04.2003
23.4.2003 г. 0:00:00
Graf Ignatievo-President-CINS network\r\nGraf Ignatievo, April 22President Georgi Purvanov opened officially a new Communications, Information and Navigation System at the Graf Ingantiev...
Bourgas-Passy-Velchev-Regional Forum
Bourgas-Passy-Velchev-Regional Forum
22.4.2003 г. 0:00:00
Bulgaria, Bourgas, April 21'2003Regional forum on the opportunities for EU funding for Bulgaria's...
Pirin Ensemble - Anniversary
Pirin Ensemble - Anniversary
17.4.2003 г. 0:00:00
Sofia, April 16\r\nThe Pirin Folk Ensemble gave a gala concert at Sofia's National Palace of Culture to mark the 70th birthday of its chief artistic director, Prof. Kiril St...
Origins of the Bulgarian Nation
9.4.2003 г. 0:00:00
Melnik and Melnik wine
26.3.2003 г. 0:00:00
\r\nAncient Bulg...
Plovdiv Hotels
19.7.2002 г. 15:40:15
Plovdiv Hotels µ@®¥¶...