Новини

Новини

Днес гости на Пловдив са...

Днес гости на Пловдив са...

13.10.2005 г. 11:48:36

На официално държавно  посещение в Пловдив  пристигат   ТЕХНИ КРАЛСКИ  ВЕЛИЧЕСТВА -  Държавния глава на Люксембург  Великият херцог Анри и  съпругата му херцогиня Мария Тереза.  Коронованите особи   ще проведат  работни срещи с  кмета на  Пловдив Иван Чомаков и  общинската управа, след което ще  се запознаят с  историческите, културни и архитектурни  забележителности  на  града.  В обиколката на  Техни величества  са включени  Античния театър, Балабановата къща,  Етнографския музей, църковни храмове и постоянната изложба   на големия български художник Златю Бояджиев.  След това делегацията ще посети и Бачковския манастир.

***

Вицепрезидентът на Виетнам г-жа Чъонг Ми Хоа, която е на посещение в нашата страна, ще пристигне в Пловдив и ще разгледа завод "Ален мак". По - късно г-жа Ми Хоа ще посети Университета за хранителни технологии. Тя ще се срещне с ректора доц. Георги Вълчев и с виетнамски студенти, които се обучават в учебното заведение. В чест на виетнамския вицепрезидент пловдивският областен управител Тодор Петков ще даде официален обяд в хотел "Санкт Петербург". Следобед г-жа Ми Хоа ще разгледа Страия Пловдив, след което ще отпътува от града. 

Източник: Радио Пловдив

На снимката горе: Дарението на ТЕХНИ КРАЛСКИ  ВЕЛИЧЕСТВА...
Три училища от община Елин Пелин, пострадали от природните бедствия, до месец ще бъдат с нови чинове. С това дарението ще се помогне на най-пострадалите от наводненията учебни заведения в района на Елин Пелин. “Навременната помащ е много по-голяма помощ”, с тези думи заместник-министърът на образованието благодари на херцога.

Ден на лъжата или Ден на хумора? За деня на хумора и шегата почти сериозно
На първи април си спомняме, какви сме били през останалите 364 дни на годината. (Марк Твен)
Преди 100 години правим скок във времето...
През 1916 година в 24.00 ч на 31 март, България прави "скок в бъдещето" - вместо 1 април настъпва 14 април...
 27 март - Международен ден на театъра
Мисията на театъра е да събира в едно хората, идеите, чувствата и Международният ден на театъра 27 март е една от най-значителните прояви на тази мисия.
Днес е БЛАГОВЕЩЕНИЕ
менници: Благовест, Благовеста, Благой, Блага, Евангелина, Bангел, Бонка.Обредна трапеза: риба (печена или варена), шарена пита, лучникПразникът е наричан още Благовец, Б...
Световен ден на водата
Световният ден на водата се отбелязва на 22 март по решение на конференцията на ООН за околната среда и развитието, взето в Рио де Жанейро, Бразилия през юни 1992 година.
Честита Пролет!
Честита Пролет!
20.3.2019 г. 23:59:00
В 23 часа и 58 минути настъпи Астрономическата пролет.
20 март- Международен ден на франкофонията
Първият “Sommet de la Francophonie” се състои в Париж през 1986 г. В него участват около 44 държави, които решават да обявят 20 март за международен ден на франкофонията. През декември 199...
Днес е роден немският гений Рудолф Дизел
Да си припомним трагичната съдба на на великия немец - Рудолф Дизел, който продаде патента си   15 декември 1899 година. Мюнхен, ул. "Lessingstrasse&rd...
Днес е Тодоровден
Днес е Тодоровден
16.3.2019 г. 10:00:00
Именници: Тодор, Тодорка,Теодор, Теодора. Обредна трапеза: пита с мая, леща, чорба от гъби.
Мобилно приложение ориентира туристите за събитията и забележителностите в Пловдив
През последните години Пловдив привлича редица чуждестранни инвеститори, които създават свои производствени бази в икономическата зона на града. Това допринася както за намаляването на безработицата в региона, така и за рекламата на Пловдив в Европа и по света.