Новини

Новини

Нов театър отвори врати в Пловдив

Нов театър отвори врати в Пловдив

29.1.2010 г. 10:35:41

Камерният Hand Theatre отвори врати вчера в своя дом на бул. "Руски" №18 до частно училище "Дружба", съобщиха от формацията.

Театър “Hand” е куклено - драматична формация, създадена от Ивомир Игнатов - Кени в Париж - Франция 1990 година.

Театърът получава името си «Hand Theatre“ при първото си официално представяне през 1990 година на интернационалния куклен фестивал в Шарльовил - Мезиер, пише teatri.bg. Името възниква по идея на главния мениджър на театър «Тепто“ - Гент, Белгия - Фреек Неруинг и Марианне Хиктер директор «културно - информационен център Валон-Брюксел“ - Париж, Франция, които са силно впечатлени от авторския спектакъл с голи ръце - «ЕГО” на Ивомир Игнатов.

Театърът представя своята продукция на най-различни места - сцени, клубове, детски градини, училища, улици и т.н. Многообразието на използваните стилове на групата «Hand Theatre“ прави продукцията им желана по всякакъв повод. Формацията е канена за участия по фестивали, благотворителни представления, корпоративни партита, официални театрални и куклени представления, промоции, изложби, литературни презентации и т.н. в над 30 държави по цял свят.

Мисията на камерен Театър «Hand” е да популяризира стиловете, в които работи актьорския екип: пантомима, куклен театър за деца и възрастни, драматичен театър, ситуационна комедия, «stand - up comedy“ (словесна импровизация), клоунада и уличен театър. Репертоарът е с предимно комедийна насоченост. "Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса към театралното изкуство", отбелязват от театъра.

Екипът на «Hand Theatre“ поема ангажимента да прави ежемесечни благотворителни (безплатни) представления за социално слабите групи както в Пловдив, така и в цялата страна. Театърът представя своята продукция на най-различни места - сцени, клубове, детски градини, училища, улици и т.н.

Многообразието на използваните стилове на групата «Hand Theatre“ прави продукцията им желана по всякакъв повод. Формацията е канена за участия по фестивали, благотворителни представления, корпоративни партита, официални театрални и куклени представления, промоции, изложби, литературни презентации и т.н. в над 30 държави по цял свят.

Към Театъра ще бъдат създадени школи за деца, младежи и възрастни, които ще бъдат обучавани в следните направления: комедия, драма, куклен театър, правоговор и евристика за начинаещи. Целта на тези школи е и да създадат у подрастващите интерес към театралното изкуство, да развие този интерес и да го превърне в любов и вътрешна необходимост.


plovdivdir.bg

 

21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.