Новини

Новини

Предстоящи събития...

Предстоящи събития...

5.4.2006 г. 14:23:49

Предоставяме ви Програмата на Драматичен театър Пловдив за месец април.

***

Национален конкурс за изпълнители на забавна песен ще се проведе в Пловдив от 6 до 8 април 2006 г. в Градския дом на културата.

Началото на конкурсната програма е в четвъртък от 11.00 ч. Галаконцертът е на 8 април (събота) в 18.00 ч. в Градския дом на културата. Тогава ще бъдат обявени и наградени победителите в конкурса. Събитието се организира от МОН, РИО-Пловдив, Община Пловдив, Общински детски комплекс – Пловдив и Сдружение “Лъчи”.

***

По повод Седмицата на здравето Центърът за бременни жени в Пловдив, ДКЦ – І, Община Пловдив и РИОКОЗ организират кръгла маса на тема “Какво да ям, за да съм здрав и голям”.
Ще се обсъжда Националния план “Храни и хранене” до 2010 г. в раздела за деца до 7 години. Ще участват детски гастроентеролози, неонатолози, специалисти.
Кръглата маса ще се проведе на 06.04.2006 г. (четвъртък) от 11 ч. в Пресклуба на Международния панаир Пловдив.

***
Пак по повод Седмицата на здравето Центърът за бременни жени, ДКЦ – І и Община Пловдив организират на 8 април, събота, от 10.30 ч. в Детска стокова борса “Вис Виталис” – ІІ ет. Градски празник за деца под наслов “Детето и здравето”.

В програмата на празника са включени ревю на облекло за деца до 7 год.; демонстрация на пролетно-лятна колекция “Конти” за бременни; награждаване на победителите от конкурса “Преди антибиотиците – изпитани рецепти, за да е здраво детето” (участници се набират до 7 април); състезание за най-добре танцуващо дете.

Празникът е насочен към бъдещите родители. Всички присъстващи бременни жени ще получат талони за намаление и подаръци. До 7 април се набират участници в състезанието за най-добре танцуващо дете в три възрастови групи – до 2 год., до 3 год., до 5 год. За повече информация – Център за бременни жени, тел. 651152, 628071-155.

Източник: Пресцентър Община Пловдив

На снимката горе: В Пловдив е пролет...

 

Ден на славянската писменост и култура - 24 май
Още от най-древните запазени ръкописи на български книги можем да проследим традицията да се честват дните на двамата свети братя написали българската азбука - Св.Кирил (на 14 февруари) и Св.Методи...
21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.