Новини

Новини

Предстоящи събития...

Предстоящи събития...

5.4.2006 г. 14:23:49

Предоставяме ви Програмата на Драматичен театър Пловдив за месец април.

***

Национален конкурс за изпълнители на забавна песен ще се проведе в Пловдив от 6 до 8 април 2006 г. в Градския дом на културата.

Началото на конкурсната програма е в четвъртък от 11.00 ч. Галаконцертът е на 8 април (събота) в 18.00 ч. в Градския дом на културата. Тогава ще бъдат обявени и наградени победителите в конкурса. Събитието се организира от МОН, РИО-Пловдив, Община Пловдив, Общински детски комплекс – Пловдив и Сдружение “Лъчи”.

***

По повод Седмицата на здравето Центърът за бременни жени в Пловдив, ДКЦ – І, Община Пловдив и РИОКОЗ организират кръгла маса на тема “Какво да ям, за да съм здрав и голям”.
Ще се обсъжда Националния план “Храни и хранене” до 2010 г. в раздела за деца до 7 години. Ще участват детски гастроентеролози, неонатолози, специалисти.
Кръглата маса ще се проведе на 06.04.2006 г. (четвъртък) от 11 ч. в Пресклуба на Международния панаир Пловдив.

***
Пак по повод Седмицата на здравето Центърът за бременни жени, ДКЦ – І и Община Пловдив организират на 8 април, събота, от 10.30 ч. в Детска стокова борса “Вис Виталис” – ІІ ет. Градски празник за деца под наслов “Детето и здравето”.

В програмата на празника са включени ревю на облекло за деца до 7 год.; демонстрация на пролетно-лятна колекция “Конти” за бременни; награждаване на победителите от конкурса “Преди антибиотиците – изпитани рецепти, за да е здраво детето” (участници се набират до 7 април); състезание за най-добре танцуващо дете.

Празникът е насочен към бъдещите родители. Всички присъстващи бременни жени ще получат талони за намаление и подаръци. До 7 април се набират участници в състезанието за най-добре танцуващо дете в три възрастови групи – до 2 год., до 3 год., до 5 год. За повече информация – Център за бременни жени, тел. 651152, 628071-155.

Източник: Пресцентър Община Пловдив

На снимката горе: В Пловдив е пролет...

 

Световен ден на водата
Световният ден на водата се отбелязва на 22 март по решение на конференцията на ООН за околната среда и развитието, взето в Рио де Жанейро, Бразилия през юни 1992 година.
Честита Пролет!
Честита Пролет!
20.3.2019 г. 23:59:00
В 23 часа и 58 минути настъпи Астрономическата пролет.
20 март- Международен ден на франкофонията
Първият “Sommet de la Francophonie” се състои в Париж през 1986 г. В него участват около 44 държави, които решават да обявят 20 март за международен ден на франкофонията. През декември 199...
Днес е роден немският гений Рудолф Дизел
Да си припомним трагичната съдба на на великия немец - Рудолф Дизел, който продаде патента си   15 декември 1899 година. Мюнхен, ул. "Lessingstrasse&rd...
Днес е Тодоровден
Днес е Тодоровден
16.3.2019 г. 10:00:00
Именници: Тодор, Тодорка,Теодор, Теодора. Обредна трапеза: пита с мая, леща, чорба от гъби.
Мобилно приложение ориентира туристите за събитията и забележителностите в Пловдив
През последните години Пловдив привлича редица чуждестранни инвеститори, които създават свои производствени бази в икономическата зона на града. Това допринася както за намаляването на безработицата в региона, така и за рекламата на Пловдив в Европа и по света.
СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ
СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ
10.3.2019 г. 8:00:00
Oбредна трапеза: баница, питка, млин със сирене, яйца, бяла халва с ядки, риба.
България отбелязва "Деня на Холокоста и на пострадалите от престъпления срещу човечеството"
България отбелязва днес "Деня на Холокоста и на пострадалите от престъпления срещу човечеството", обявен с решение на Министерския съвет на 13 февруари 2003 г. и отбелязан за първи път у нас...
Международният ден на жените се отбелязва днес
Днес в някои страни на света се отбелязва международният ден на жените. Празникът е свързан с първата масова проява на жени работнички в Ню Йорк на 8 март 1857 година.На Втората международ...
Месни Заговезни
Месни Заговезни
3.3.2019 г. 11:00:00
На този ден православните християни ядат за последен ден месо преди началото на 7-седмичните великденски пости - т.е."заговяват от месо", затова празничната трапеза е само от месни ястия. В...