Новини

Новини

Дискутират високите технологии и културното наследство

Дискутират високите технологии и културното наследство

20.7.2010 г. 15:40:56

Пловдив ще бъде домакин на международна конференция на тема „Високите технологии и културното наследство”, която започва в 10.00 часа на 20.07.2010 г., вторник. Форумът ще бъде открит от народния представител от ПП ГЕРБ и член на Парламентарната комисия по културата, гражданското общество и медиите Величка Шопова, заместник-министъра на културата Тодор Чобанов, областния управител инж. Иван Тотев и професор Валерия Фол.


Волфганг Кнейски  от Германия ще презентира ролята на иновациите в съвременните икономически реалности. Хърватски представители ще представят високотехнологични решения за управление на дестинации. Фернандо Агиера от Испания ще говори за иновативни концепции за музеи, галерии и други културно-туристически атракции.

Ще бъдат презентирани иновативни технологии за музеи и галерии, както и иновативни туристически пътеводители.

В конференцията, която ще се проведе в парк-хотел „Империал”, ще се включат представители на Министерство на културата, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, народни представители, зам.-областният управител на Пловдив Розалин Петков, кметове, директори на музеи и галерии, представители на неправителствения сектор. Форумът се осъществява със съдействието на народния представител от ПП ГЕРБ Величка Шопова и областния управител инж. Иван Тотев.

News4000.bg

21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.