Новини

Новини

 161 панаирни плаката от 3 континента на уникален конкурс в Панаира

161 панаирни плаката от 3 континента на уникален конкурс в Панаира

19.6.2008 г. 9:54:09


Уникален международен конкурс за панаирен плакат организира Международен панаир Пловдив, съвместно със Световната асоциация на изложбената индустрия UFI. Събитието е по време на ПринтКом, специализираната изложба за печатна комуникация, която ще се проведе от 25 до 29 юни 2008 г. в панаирния комплекс.

Конкурсът е единствен по рода си в света и показва изкуството на съвременния плакат в панаирната индустрия. Проявата дава възможност да бъде проследявано развитието на графичния дизайн и уникалните креативни решения, посредством които се представят изложбите на световните панаирни организации.

Състезават се плакати на панаирни организации – членове на UFI в две категории:

  • Общоимиджови плакати
  • Плакати, посветени на панаирни прояви в рамките на периода 2006 – 2008 г.

Тази година е 12-то издание на престижния конкурс, в който участват 161 плаката от 49 панаирни организации, от 26 държави на три континента – Европа, Азия, Южна Америка. Те ще бъдат аранжирани в палата 10 на панаира от 25 до 29 юни 2008 г..

Членове на журито са специалисти от изложбения бранш и художници. Председател е г-жа Лили Айгъл, мениджър по комуникациите в UFI.

Критериите, по които се оценяват плакатите, са оригиналност на изразните средства, идеен замисъл, формат и начин на представяне на тематичната насоченост и др.

На носителите на Голямата награда се връчва пластика на скулптура Янко Ненов и диплом, а на номинираните – почетен диплом. Дипломи получават и художниците и рекламните агенции, изработили номинираните и наградените плакати.

Двете големи награди ще бъдат връчени по време на годишния конгрес на UFI, който тази година ще се проведе през месец ноември в Истанбул, Турция.

22 септември - Ден на Независимостта на България
30 години след Освобождението на България от турска власт последствията от Берлинския договор 1 (13) юли 1878 продължават да тежат на българския народ. Окончателното отхвърляне на несправедливо наложе...
Днес е Вяра, Надежда и Любов
Именници: Вера, Вяра, Люба, Любов, Любен, Любомир, Надежда, Надя, Севда, София.Това е християнският празник на светиците Вяра, Надежда и Любов, и на майка им - света София. На тях са наречен...
КРЪСТОВДЕН (Въздвижение на св. Кръст Господен)
Именници: Кръстьо, Кръстина, Кръстена,  Кръстан, Кънчо, Ставри.Народен празник, свързан с края на летния и началото на есенния селскостопански сезон. От Кръстовден или от Симеоновден ...
Нощта на музеите и галериите отново е в Пловдив!
Фестивалът “Нощ на музеите и галериите - Пловдив", успял да се превърне в емблематично събитие за културния живот у нас и посрещнал през годините близо половин милион посетители, се завръща за своята публика с програма, по-силна отвсякога. Неговото 14-то издание ще бъде на 13, 14 и 15 септември и ще представи 130 специални събития в 75 пространства със знакови куратори от България и чужбина.
Пловдив е "Сцена на кръстопът"
Международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" тази година ще е под мотото "Театъра - невъзможното" от 11 до 21 септември.
 История - през 924г. цар Симеон I Велики и император Роман І Лакапин сключват примирие
Пред стените на Константинопол цар Симеон I Велики и император Роман І Лакапин, сключват примирие, а не траен мир, за какъвто настоява византийската страна.Симеон I Велики е български княз (от 893...
Малка Богородица (РОЖДЕСТВО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА)
Третият празник в чест на Божията майка е този на нейното рождество. Той също се празнува предимно от жените, за да са живи и здрави, да раждат леко и да им помага Богородица в беда или тежка работа. ...
134 години от Съединението
Да си припомним фактите:По силата на Берлинския договор от 1878 г. Южна България, наречена по искане на английската дипломация Източна Румелия, е откъсната от възобновената българска държава и ...
Започва Есенният салон на изкуствата
Виртуози откриват Есенния салон на изкуствата
Симеоновден  - началото на Християнския календар
Християнският празник в чест на св. Симеон Стълпник е известен сред българите още като “Симеон орач”