Новини

Новини

МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ПАНАИРЕН ПЛАКАТ

МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ПАНАИРЕН ПЛАКАТ

6.6.2005 г. 3:48:58

Конкурсът се организира от Международен панаир – Пловдив в рамките на Панаира на изкуствата “Импресия”.

"ИМПРЕСИЯ" е международен панаир на изкуствата, единствен в България по обхват и целеви групи, към които е насочен, който още с раждането си през 1997 г. успява да привлече вниманието на ценителите на изкуството - проявата стартира с участници от 9 страни. От 2003 г. в организацията се включва и Международната асоциация на панаирната индустрия UFI. Тази година той се открива днес 06.06.2005 в Панаирния град.

Международният конкурс за панаирен плакат е единствен в света. Това е форумът, който показва изкуството на съвременния плакат в световната панаирна индустрия.  Участието в конкурса  дава възможност на панаирните организации да получат актуална информация за нивото на изложбените плакатни продукти по света, както и да популяризират своите прояви.

В конкурса се състезават  плакати на панаирни организатори – членове на Международната асоциация на панаирната индустрия UFI.

Участието  е безплатно, като всеки панаир има право да представи плакати от различни панаири и изложби, без значение дали самите прояви са членове на UFI.

 27 март - Международен ден на театъра
Мисията на театъра е да събира в едно хората, идеите, чувствата и Международният ден на театъра 27 март е една от най-значителните прояви на тази мисия.
Днес е БЛАГОВЕЩЕНИЕ
менници: Благовест, Благовеста, Благой, Блага, Евангелина, Bангел, Бонка.Обредна трапеза: риба (печена или варена), шарена пита, лучникПразникът е наричан още Благовец, Б...
Световен ден на водата
Световният ден на водата се отбелязва на 22 март по решение на конференцията на ООН за околната среда и развитието, взето в Рио де Жанейро, Бразилия през юни 1992 година.
Честита Пролет!
Честита Пролет!
20.3.2019 г. 23:59:00
В 23 часа и 58 минути настъпи Астрономическата пролет.
20 март- Международен ден на франкофонията
Първият “Sommet de la Francophonie” се състои в Париж през 1986 г. В него участват около 44 държави, които решават да обявят 20 март за международен ден на франкофонията. През декември 199...
Днес е роден немският гений Рудолф Дизел
Да си припомним трагичната съдба на на великия немец - Рудолф Дизел, който продаде патента си   15 декември 1899 година. Мюнхен, ул. "Lessingstrasse&rd...
Днес е Тодоровден
Днес е Тодоровден
16.3.2019 г. 10:00:00
Именници: Тодор, Тодорка,Теодор, Теодора. Обредна трапеза: пита с мая, леща, чорба от гъби.
Мобилно приложение ориентира туристите за събитията и забележителностите в Пловдив
През последните години Пловдив привлича редица чуждестранни инвеститори, които създават свои производствени бази в икономическата зона на града. Това допринася както за намаляването на безработицата в региона, така и за рекламата на Пловдив в Европа и по света.
СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ
СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ
10.3.2019 г. 8:00:00
Oбредна трапеза: баница, питка, млин със сирене, яйца, бяла халва с ядки, риба.
България отбелязва "Деня на Холокоста и на пострадалите от престъпления срещу човечеството"
България отбелязва днес "Деня на Холокоста и на пострадалите от престъпления срещу човечеството", обявен с решение на Министерския съвет на 13 февруари 2003 г. и отбелязан за първи път у нас...