Новини

Новини

 Инвестиции - на мястото на порутените складове на "Сточна гара" - "Тримонциум център”

Инвестиции - на мястото на порутените складове на "Сточна гара" - "Тримонциум център”

11.1.2010 г. 13:11:32

200 магазина върху 51 000 квадратни метра ще влязат в нов търговски център върху Сточна гара. Инвеститорите - фирмите ЕЦЕ Проектмениджмънт и HSH Real Estate, вече са получили строително разрешение от общината за изграждане на “Тримонциум център”. Строителството му ще продължи от 3 до 5 години.

Търговският център ще е на ъгъла на булевардите “Найчо Цанов” и “Христо Ботев” - там, където преди имаше дълга редица от складове за строителни материали, брашна и други.

В момента се разработва техническият проект на обекта, съобщиха от ЕЦЕ. Освен търговски сгради там ще има паркинг за 1200 автомобили - повече, отколкото бяха отредени при изграждането на МОЛ Пловдив.

ЕЦЕ Проектмениджмънт е лидер на европейския пазар в областта на изграждане на вътрешноградски търговски центрове. В момента фирмата довършва изграждането на “Сердика Център” на бул. “Ситняково” в столицата. Предстои изграждането и на “Европа Център” пак в София и на “Черно море парк ” във Варна.
Групата ЕСЕ управлява 114 търговски центъра в Германия, Турция, Полша, Унгария, Чехия, Австрия и други държави.

Марица


Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.