Новини

Новини

Откриха Медикус, Денто, Галения 2010

Откриха Медикус, Денто, Галения 2010

20.10.2010 г. 16:13:44

Най-новите технологии в областта на стоматологията и медицината , които целят комфорт и естетика при лечението на пациента са акцентът в тазгодишното издание на Международната изложба „Медикус,Денто, Галения”, която беше официално открита в 11 –та палата на Пловдивския панаир.

„По традиция изложението ще начертае тенденциите за развитие на здравния бизнес в страната, заяви изпълнителният директор Иван Соколов. По думите му водещи компании от Европа, САЩ и Азия представят иновациите в сферата на естетичната стоматология, сред които са и биоимплантите ,които ще излязат на пазара у нас през ноември .Специален гост на изложението е световноизвестния стоматолог проф. Роналд Голдщайн, който пръв свързва и прилага в зъболечението, естетиката и хармонията .

Според Маргарита Тотева, председател на Асоциацията на денталните дилъри, въпреки кризата новостите на 400 фирми са вече на българския пазар и са в услуга на пациента.”Целта е качеството на предлаганата услуга да мотивира българина да инвестира в собственото си здраве, коментира Тотева. Тя е категорична, че все повече стоматолози оборудват кабинетите си според европейските изисквания , а в работата си с пациента използват аромотерапия, музикотерапия и се грижат за психическия комфорт на пациента.

От Асоциацията са подготовили и предложения за законодателни промени. Целта е да се улесни режимът за регистрация на рентгени за секторни снимки, които са необходими за диагностиката и по-доброто лечение. Според статистиката само 1% от българските стоматолози разполагат в кабинетите си с такава апаратура, докато в ЕС са оборудвани 95% от практиките.

Изложбата ще продлжи до 23 октомври като за втора година ще бъдат връчени стоматологичните „Оскари” на участниците в националния конкурс ”Мениджър на денталанта практика”.

Радио Пловдив

Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.