Новини

Новини

Група Ajabez ще свири днес в Пловдив

Група Ajabez ще свири днес в Пловдив

21.10.2010 г. 15:48:07

Група Ajabez (Аявис), обявена за най-добра българска група през 2007 г., ще свири за пръв път в Пловдив. Днес в клуб Soho младите музиканти ще представят първия си албум Made by Friends, чиято промоция само преди седмици изпълни до пръсване столичния Sofia Live Club.


Концертът в Пловдив е част от първото национално клубно турне на Ajabez. До края на годината групата планира да посети общо 16 града, повечето от тях - за пръв път. По тази причина за име на турнето музикантите са избрали името на една от най-популярните си песни - ‘Meet Me' ("Срещни ме").


Само преди няколко месеца група Ajabez реализира първия по рода си проект за българския музикален пазар, като покани всички свои приятели да станат продуценти на първия албум на бандата. Така над 200 приятели се превърнаха в продуценти, записвайки името си на обложката на Made by Friends, както впоследствие музикантите решиха да нарекат албума.


Plovdiv24.com

 

21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.