Новини

Новини

 "Терем" - Пловдив, ще стане представител на "Юрокоптер"

"Терем" - Пловдив, ще стане представител на "Юрокоптер"

28.2.2008 г. 12:56:08

 
Авиоремонтният завод "Терем - Георги Бенковски" в Пловдив изгради два центъра за техническо обслужване на френските хеликоптери "Кугар". Това са най-новите машини на въоръжение във ВВС, базирани на летището край Крумово. Единият център се намира на производствената площадка на предприятието в авиобазата в Граф Игнатиево. Той ще се грижи за поддръжката на вертолета и неговите системи. Вторият център е на производствената площадка на фирмата в Пловдив, където ще се извършва техническо обслужване на двигателите "Макила 1А1".

Към средата тази година очакваме двата центъра да бъдат сертифицирани от "Юрокоптер" и "Турбомека". С това ние ще станем официални представители на компанията "Юрокоптер" за тези вертолети, заяви заместник-директорът по техническите въпроси на авиоремонтния завод Кирил Чайлев.

Междувременно във вторник специалистите от "Георги Бенковски" предадоха на ВВС поредния ремонтиран изтребител МиГ-29. Той е четвъртият поред от договора, сключен между Министерството на отбраната и руската самолетостроителна компания МиГ за възстановяване на летателната годност на изтребителите. С тях авиобазата в Граф Игнатиево изпълнява ангажиментите си съм НАТО. Пловдивският клон на "Терем" е подизпълнител на руснаците.

Авиоремонтният завод преживя няколко много тежки години, през които липсваше работа. А когато армията все пак възлагаше някакви поръчки, дълго време не ги плащаше. Това доведе до стачки заради неизплатените с години заплати. Съставът на предприятието след тези събития е редуциран наполовина - в момента в него работят 319 души, които според управителя на дружеството Емилиян Димов са много за реалната натовареност на завода. От 2007 г. насам според директора проблеми с разплащането от страна на Министерството на отбраната няма.

Дневник

Снимка - интернет 

 212 години от първата новобългарска печатна книга
През 1806 година от печат излиза първата новобългарска книга Неделник (Кириакодромион) на Софроний Врачански.
Никулден (Св. Николай Мирликийски Чудотворец). Днес е празник и на банкерите и търговците
Именници: Никола,Николай, Николина, Ненка, Нина, Нено, Ненка, Нино, Кольо Обредна трапеза: рибник (печ...
5 декември - Сава (Преп. Сава Освещенни и Нектарий Битолски)
Именници: Сава, Савка, Владислав, Владислава, Слав, Слави, Славка.
4 декември - Варвара (Вмчц-а Варвара; Преп.Йоан Дамаскин)
Именници: Варвара, Барбара.\r\nОбредна трапеза: В преметена стая, до прясно измазаното огнище, на масата се нареждат медна питка...
1 Декември - Международен Ден за Борба Срещу СПИН
Световния Ден за борба срещу СПИН е обявен за първи път като такъв от Световната Здравна Организация и Генералната Асамблея на ООН (с резолюция 43/15) през 1988 година. Оттогава 1 декември се е превър...
Днес е Андреевден
Днес е Андреевден
30.11.2018 г. 8:00:00
Обредна трапеза: варени житни и бобови зърна, прясна питаНаричан с много имена, Андреювден, Ендрювден, Андрея, Андрей, Ендрин, Ъдрей, Ендрей, Дреювден, Едревден, Мечкинден
Св. Екатерина
Св. Екатерина
24.11.2018 г. 10:00:00
На 24 ноември църквата отбелязва паметта на Великомъченица Екатерина. Екатерина била чудно хубава и изключително религиозна девойка, родом от Александрия. Един ден в ...
Св. княз Александър Невски
Именници: Александър, Александра, Сашо, Сашка, Цанко (името „Александър” е от старогръцки произход и означава „защитник на мъжете").
Въведение на Божията Майка в храма - Ден на християнското семейство
На 21 ноември Българската православна църква отбелязва един от големите Богородични празници - Въведение на Божията Майка в храма, честван и като Ден на християнската младеж и семейство.
Св. апостол и евангелист Матей
Чества се на днешния ден, 16 ноември (29 ноември стар стил).