Новини

Новини

Новини за Пловдив от Радио Пловдив

Новини за Пловдив от Радио Пловдив

6.12.2004 г. 3:15:11

Светлините на коледната елха в Пловдив ще бъдат запалени от кмета д-р Иван Чомаков на празнично тържество тази вечер от 18 часа. 20 метровата градска елха, която е издигната на пл. "Ст. Стамболов", ще бъде украсена с близо 2 000 метра гирлянди. Те ще бъдат оформени като светлинни завеси на две нива, съчетани със светещи коледни символи. А тази година на върха ще има и ефектен светещ връх. От коледното дърво към околните сгради ще се спускат пет светещи лъча. В тържеството по запалване светлините на коледната елха ще участват деца от детските градини "Мая" и "Малкият принц", както и ученици от СОУ "П. Яворов".

***

БЧК Пловдив започва от днес акция по набиране на дарения, които ще бъдат раздадени по време на предстоящите празници в болници, детски и социални заведения и на социално слаби семейства. Даренията ще се приемат на ул. "Изток" 48.

***

А ето новина и за самото радио: Радио Пловдив ще получи днес наградата на Колежа по икономика и администрация за коректно отразяване на дейността на висшето училище в раздела за електронни медии. Наградата се връчва по повод първата годишнина на колежа.

На този ден е роден Гоце Делчев (1872-1903)
“Аз възприемам света като място за културно съревнование между народите”
Днес е Денят на прегръдката
Светът днес отбелязва Деня на прегръдката
ПЕТЛЬОВДЕН
ПЕТЛЬОВДЕН
20.1.2020 г. 9:00:00
Обредна трапеза: сварен цял петел, обредни краваи (или пита).
Днес е Атанасовден
Днес е Атанасовден
18.1.2020 г. 8:00:00
Aтанасовден се почита като патронен празник от ковачи, ножари и налбанти. На 18 януари празнуват именниците Атанас, Атанаска, Начо, Таньо, Тинка.
Днес е АНТОНОВДЕН
Днес е АНТОНОВДЕН
17.1.2020 г. 9:00:00
Именници: Антон (означава "безценен" на латински), Андон, Антония, Тончо, Тоня, Антон, Андон.
ЮЖНИЦИ -ВЕРИЖНИЦИ
ЮЖНИЦИ -ВЕРИЖНИЦИ
16.1.2020 г. 9:00:00
Празникът Южници-верижници е първият от комплекса Антоновден - Атанасовден (16-17-18 януари ) и е подготовка за другите два празника.
Света мъченица Татяна
Именници: Татяна, Таня
ДНЕС Е БАБИНДЕН
ДНЕС Е БАБИНДЕН
8.1.2020 г. 9:00:00
Празник, посветен на бабите-акушерки, родилките и здравето на децата. Съдържа 3 основни обредни елемента: къпане на малките деца от бабата, което се съпровожда с благословии, намазване на децата с ...
На 7 януари българската православна църква почита паметта на Св. Йоан Кръстител – последният старозаветен пророк и кръстител на Иисус. Празникът е известен още като <...
Днес е БОГОЯВЛЕНИЕ / ЙОРДАНОВДЕН
Именници: Йордан, Йорданka, Йонко, Йонка, Данчо, Данka, Дана, Богoлюб/а, Божан/а, Божил, Божидар/a, Боян/а, Богдан/a, Богомил/а, Бистра, Бончо, Бонка. \r\n