Новини

Новини

„Сто часа с Фидел“ в Пловдив

„Сто часа с Фидел“ в Пловдив

28.9.2010 г. 13:03:38

И пловдивчани дочакаха премиерата на книгата „100 часа с Фидел - разговор с Игнасио Рамоне”и лична среща с автора на биографията. Представянето на четивото ще се състои утре в книжарница „Хеликон” на ул. „Княз Александър Батемберг” № 29.


Игнасио Рамоне пристига у нас специално за премиерата на българското издание на книгата си. По света тя е популярна и с другото си заглавие „Биография на два гласа”. Радва се на огромен интерес и е преиздавана многократно в десетки страни. На български език излиза благодарение на вестник „Монд дипломатик“.

Този близо 800-страничен труд на известния публицист представлява истинската биография на Фидел Кастро, работил също върху текста. Книгата е плод на многочасови интервюта с кубинския лидер, направени между 2003 и 2005 г. По време на гостуването си в града под тепетата и в столицата, Рамоне с готовност ще отговаря на читателските въпроси.


Журналистът е дългогодишен директор на парижкия месечник Le Monde diplomatique, понастоящем директор на испанското издание на вестника. Той е един от основателите на Асоциацията за облагане на финансовите транзакции в полза на гражданите (Attac) и на Световния социален форум в Порто Алегре.
Автор е на вдъхновяващата фраза „Един друг свят е възможен“, която се превърна в мото на алтерглобалисткото движение по света. Публикувал е редица книги на тази тема, сред които „Визуалното лакомство“, „Свят без посока“, „Историята на една катастрофа“ и др.
Последната му книга – „Перфектният крах“, е за най-новата криза на капитализма, започнала през 2008 година.
По време на срещите в София и Пловдив Игнасио Рамоне е готов да коментира и тази тема с журналисти и читатели.
Организатори на събитието са вестник „Монд дипломатик“ – българско издание, асоциацията за приятелство „България – Куба“, Националният дворец на културата и Посолството на Република Куба в София. В Пловдив представянето на „100 часа с Фидел - разговор с Игнасио Рамоне” ще започне от 17, 30 часа.

News4000.bg

Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.