Новини

Новини

Пловдивските галерии се събуждат от новогодишна дрямка

Пловдивските галерии се събуждат от новогодишна дрямка

9.2.2010 г. 15:24:16

Пловдивските галерии се събуждат от новогодишния сън, в който полегнаха веднага след Рождество и още не са ставали. Галерия „Елиста” е една от първите, които кани на нова самостоятелна изложба – първа за тази година.

На 9 февруари от 18 ч. в миниартпространството в Капана стартира представяне на двама пловдивски художници - Елена Събева и Николай Събев. Младата художничка Елена Събева е подготвила свои живописни пейзажи, натюрморти и абстракции, а скулпторът Николай Събев ще изложи най-новите си пластики, канят галеристите.

***

В галерия „Възраждане” художникът Иван Чакъров ще представи живопис, в която изследва модулациите на абстрактното върху женското тяло или само с един детайл мотивира грозното или красивото.

News4000.bg

 

Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.