Новини

Новини

  Пловдивска православна телевизия започва излъчване

Пловдивска православна телевизия започва излъчване

11.2.2010 г. 10:17:55

Програмата на новата медия ще се излъчва в интернет пространството през уеб страницата на Пловдивска митрополия. Стартът е в четвъртък 11 февруари със Света божествена литургия в храма „Света Марина” (на снимката). Веднага след богослужението в митрополитския салон в двора на храма „Света Петка ще бъде представен сайта www.plovdivskamitropolia.bg”

. Новата телевизия е част от дългосрочен медиен проект на Пловдивска митрополия за диалог на БПЦ с обществото - диалог, който митрополит Николай започна още с идването си в Пловдив преди три години, се казва в съобщението на митрополията, продуцент на новата медиа.  Духовен надзорник и директор на Православната пловдивска телевизия ще е архимандрит Арсений. В екипа работят богослови, свещеници и журналисти. Тяхната амбиция е да поставят творческата рамка на 24-часова православна телевизия, в реализацията на която да участват всички миряни.

Пловдивска православна телевизия тръгва на 11 февруари 2010 г. Програмата на новата медия ще се излъчва в интернет пространството през уеб-страницата на Пловдивска митрополия. Стартът е в четвъртък от 9 ч. с тържествена литургия в храма „Света Марина". Веднага след богослужението ще започне официалното представяне на сайта www.plovdivskamitropolia.bg - от 11 ч. в митрополитския салон в двора на храма „Света Петка".

21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.