Новини

Новини

Зрелостник от Пловдив получава почетно отличие на МОМН

Зрелостник от Пловдив получава почетно отличие на МОМН

19.8.2010 г. 11:39:48

На зрелостника от  СОУ „Св. Паисий Хилендарски” – Пловдив, Данаил Савов Минчев е присъдено почетното отличие на Министерството на образованието, младежта и науката „Национална диплома” за отличен успех и участие в международни изяви.


Престижната награда ще бъде връчена на Данаил на церемония днес – 19.08.2010 г.(четвъртък), от 11.00 часа в сградата на Областна администрация – Пловдив, на пл. „Никола Мушанов” 1. На тържеството ще присъстват областният управител инж. Иван Тотев, началникът на РИО на МОМН доц. Павлинка Кацарова, представители на СОУ „Св. Паисий Хилендарски” и др.


Почетното отличие “Национална диплома” на Министерството на образованието е учредено през 1996 г. То се връчва ежегодно на зрелостниците с пълен отличен успех от 9-ти до 12-ти  клас и изявили индивидуалните си способности в престижни национални и международни състезания – олимпиади и конкурси в областта на науката, техниката и спорта.


News4000.bg

Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.
ВЕЛИКДЕН
ВЕЛИКДЕН
28.4.2019 г. 8:00:00
Имен ден: Величка, Величко, Велина, Вили, Велиана, Велика.
Велика събота
Велика събота
27.4.2019 г. 8:00:00
В събота жените отнасят на гробищата и раздават за починалите свои близки от яйцата и хляба.