Новини

Новини

 Пловдивският панаир ще се листва на борсата?

Пловдивският панаир ще се листва на борсата?

16.1.2008 г. 17:18:26

220 млн. лв. могат да бъдат набрани с пускане на 10% от акциите на Пловдивския панаир на фондовата борса. Това обяви изпълнителният директор на международното пловдивско изложение Георги Гергов.

По неговите думи ценните книжа могат да се изтъргуват по 40 лв., но не е изключено цената да надхвърли 100 лв. Ден преди това бизнесменът обяви, че решението на панаирния борд за листване на 19% от панаирните акции на борсата предстои да бъде внесено в Министерството на икономиката и в Министерски съвет.

Целта е да се наберат свежи пари за финансиране на инвестиционната програма на панаира, като предлаганият начин е най-прозрачен, каза панаирният шеф. Според него продажбата на акции на борсата гарантира, че пакетът няма да отиде в ръцете на един инвеститор. Предлага се да бъдат пуснати 10% - по 5% от държавата и от "Пълдин туринвест".

Стандарт

Снимката е от photo-cult.com.

Започнаха честванията за 146-та годишнина от гибелта Васил Левски
С панихида и поднасяне на цветя в знак на признателност пловдивчани отбелязаха 146-та годишина от гибелта на Васил Левски.
 Вино и любов !
Вино и любов !
14.2.2019 г. 9:00:00
По стар стил 14 февруари (1 февруари) е денят на Трифон Зарезан. Много стопани предпочитат днешния ден за ритуала зарязване на лозето пред 1 февруари. Днес на много места отбелязват и деня на Свети Ва...
ВЛАСОВДЕН (Св. Влас)
ВЛАСОВДЕН (Св. Влас)
11.2.2019 г. 10:00:00
Именници: Власо
СВЕТИ ХАРАЛАМПИЙ
СВЕТИ ХАРАЛАМПИЙ
10.2.2019 г. 9:00:00
Именници: Харалампий, Хараламби, Ламби, Ламбри, Хари, Валентин, Валентина, Валери, Валерия.
Сретение Господне (Зимна Богородица)
Един от четирите празника, посветени на Божията майка. Съвпада с четиридесетия ден от рождението на Исус Христос, когато Богородица отива в Йерусалимския храм.
Вълчи празници (ТРИФОНЦИ) - 2-3 февруари
Именници: Симеон, Симеонка (на 3 февруари)
Днес е Трифоновден
Днес е Трифоновден
1.2.2019 г. 8:00:00
Именници: Трифон, Трифонка, Лозан
Годишнина от рождението на Ванга
Ванга или Баба Ванга, или Леля Ванга (родена Вангелия Гущерова) е българска пророчица. Прочута е в цял свят с пророкуванията си и често е наричана феномен, защото имала дарбата да предсказва бъдещ...
Годишнина от рождението на Стефан Стамболов
Една символична снимка - Стамболов на фона на Руската църква. Църквата на убийците му...
Годишнина от смъртта на цар Петър
На този ден през 969 година умира цар Петър I