Новини

Новини

Пловдив е домакин на среща "ЕС подкрепя българските малки и средни предприятия". Делегация от Черна гора посещава Пловдив.

Пловдив е домакин на среща "ЕС подкрепя българските малки и средни предприятия". Делегация от Черна гора посещава Пловдив.

4.7.2006 г. 10:33:07

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Нина Радева ще открие информационна среща на тема "Европейският съюз подкрепя българските малки и средни предприятия".

На нея ще бъде представена оперативната програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г.". Форумът ще се състои в Международния пловдивски панаир. В рамките на срещата експерти от бъдещия управляващ орган на програмата - Дирекция "Предприсъединителни програми и проекти" на Министерството на икономиката и енергетиката, ще представят същността на оперативната програма.

Това е първата среща от информационна кампания, която цели да запознае българските малки и средни предприятия с основните приоритети на оперативната програма, да им представи добри практики от страни-членки на Европейския съюз, да спомогне за по-добрата информираност на българския бизнес и за неговата подготовка да усвоява средства от структурните фондове на ЕС.

Програмата е разработена от работна група, в която са включени представители на българския бизнес, изследователски организации, институти, социално-икономическите партньори и държавната администрация. Приоритети в нея са развитието на икономика, базирана на иновационни дейности, повишаване ефективността на предприятията, финансови ресурси за тяхното развитие и укрепване на международните позиции на българската икономика. Програмата ще действа на територията на цялата страна без секторни ограничения.

 

______________________

Делегация от град Подгорица, Република Черна гора е на двудневно посещение в Пловдив. Общият устройствен план, опитът при опазване, реставрация и съхранение на паметниците на културата са теми, по които ще разговарят високите гости с представителите на общинската управа.

 

 

Източник - Радио Пловдив

Световен ден на водата
Световният ден на водата се отбелязва на 22 март по решение на конференцията на ООН за околната среда и развитието, взето в Рио де Жанейро, Бразилия през юни 1992 година.
Честита Пролет!
Честита Пролет!
20.3.2019 г. 23:59:00
В 23 часа и 58 минути настъпи Астрономическата пролет.
20 март- Международен ден на франкофонията
Първият “Sommet de la Francophonie” се състои в Париж през 1986 г. В него участват около 44 държави, които решават да обявят 20 март за международен ден на франкофонията. През декември 199...
Днес е роден немският гений Рудолф Дизел
Да си припомним трагичната съдба на на великия немец - Рудолф Дизел, който продаде патента си   15 декември 1899 година. Мюнхен, ул. "Lessingstrasse&rd...
Днес е Тодоровден
Днес е Тодоровден
16.3.2019 г. 10:00:00
Именници: Тодор, Тодорка,Теодор, Теодора. Обредна трапеза: пита с мая, леща, чорба от гъби.
Мобилно приложение ориентира туристите за събитията и забележителностите в Пловдив
През последните години Пловдив привлича редица чуждестранни инвеститори, които създават свои производствени бази в икономическата зона на града. Това допринася както за намаляването на безработицата в региона, така и за рекламата на Пловдив в Европа и по света.
СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ
СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ
10.3.2019 г. 8:00:00
Oбредна трапеза: баница, питка, млин със сирене, яйца, бяла халва с ядки, риба.
България отбелязва "Деня на Холокоста и на пострадалите от престъпления срещу човечеството"
България отбелязва днес "Деня на Холокоста и на пострадалите от престъпления срещу човечеството", обявен с решение на Министерския съвет на 13 февруари 2003 г. и отбелязан за първи път у нас...
Международният ден на жените се отбелязва днес
Днес в някои страни на света се отбелязва международният ден на жените. Празникът е свързан с първата масова проява на жени работнички в Ню Йорк на 8 март 1857 година.На Втората международ...
Месни Заговезни
Месни Заговезни
3.3.2019 г. 11:00:00
На този ден православните християни ядат за последен ден месо преди началото на 7-седмичните великденски пости - т.е."заговяват от месо", затова празничната трапеза е само от месни ястия. В...