Новини

Новини

Пловдив е домакин на среща "ЕС подкрепя българските малки и средни предприятия". Делегация от Черна гора посещава Пловдив.

Пловдив е домакин на среща "ЕС подкрепя българските малки и средни предприятия". Делегация от Черна гора посещава Пловдив.

4.7.2006 г. 10:33:07

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Нина Радева ще открие информационна среща на тема "Европейският съюз подкрепя българските малки и средни предприятия".

На нея ще бъде представена оперативната програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г.". Форумът ще се състои в Международния пловдивски панаир. В рамките на срещата експерти от бъдещия управляващ орган на програмата - Дирекция "Предприсъединителни програми и проекти" на Министерството на икономиката и енергетиката, ще представят същността на оперативната програма.

Това е първата среща от информационна кампания, която цели да запознае българските малки и средни предприятия с основните приоритети на оперативната програма, да им представи добри практики от страни-членки на Европейския съюз, да спомогне за по-добрата информираност на българския бизнес и за неговата подготовка да усвоява средства от структурните фондове на ЕС.

Програмата е разработена от работна група, в която са включени представители на българския бизнес, изследователски организации, институти, социално-икономическите партньори и държавната администрация. Приоритети в нея са развитието на икономика, базирана на иновационни дейности, повишаване ефективността на предприятията, финансови ресурси за тяхното развитие и укрепване на международните позиции на българската икономика. Програмата ще действа на територията на цялата страна без секторни ограничения.

 

______________________

Делегация от град Подгорица, Република Черна гора е на двудневно посещение в Пловдив. Общият устройствен план, опитът при опазване, реставрация и съхранение на паметниците на културата са теми, по които ще разговарят високите гости с представителите на общинската управа.

 

 

Източник - Радио Пловдив

Ден на славянската писменост и култура - 24 май
Още от най-древните запазени ръкописи на български книги можем да проследим традицията да се честват дните на двамата свети братя написали българската азбука - Св.Кирил (на 14 февруари) и Св.Методи...
21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.