Новини

Новини

 Най-голямата гръцка строителна фирма започва реконструкцията на Синдикалния дом на културата в Пловдив

Най-голямата гръцка строителна фирма започва реконструкцията на Синдикалния дом на културата в Пловдив

4.4.2008 г. 14:44:51
      
    Внушителното здание в центъра на Пловдив ще бъде превърнато в модерен център за изкуства, проектът е на стойност 42,3 млн. лева
   
    Проектът за ремонт, реконструкция и преустройство на Синдикалния дом на културата в Пловдив и превръщането му в най-модерния център за изкуства в Южна България стартира в понеделник, 7 април 2008 г. Това съобщиха от Консорциум „Актор”, в който участват най-голямата строителна компания в Гърция – AKTOR S.A. и нейната дъщерна фирма „Актор България” ЕАД. Дружеството спечели търга по Закона за обществените поръчки в края на 2007 г. и, след одобрението на проекта от Община Пловдив, е готово да започне основните строително-монтажни дейности на обекта.
   
    По план първият етап от генералното преустройство на Синдикалния дом на културата в Пловдив трябва да приключи за 30 месеца. Общата стойност на проекта надхвърля 42,3 млн. лева. Предвижда се изграждане на 2 многофункционални зали, конгресен център и подземен паркинг.
   
    Официалният старт на проекта ще бъде даден с презентация на архитектурното и сградното решение в понеделник, в зала „Дружба” на Парк-хотел „Санкт Петербург” от 11,00 часа. Очаква се на нея да присъстват мениджърите на „Актор” и техническите ръководители на обекта.
   
   
    AKTOR S.A. е най-голямата строителна фирма в Гърция. Има над 50-годишен опит в изпълнението на различни строителни обекти в държавния и частния сектор. Компанията е част от ELLINIKI TECHNODOMIKI TEB Group.
   
    Сред най-значимите обекти на AKTOR S.A са Дворецът на музиката, Музеят на Акропола и разширяване на метрото в Атина. Тя е изградила и над 80% от строителните и инфраструктурни съоръжения за Олимпиадата в гръцката столица през 2004 г.
   
    Зад граница компанията има обекти в Кувейт и Дубай. Инвестиционните намерения на дружеството са да реализира проекти в Румъния, Русия и Италия.
    bgfactor.org
Ден на славянската писменост и култура - 24 май
Още от най-древните запазени ръкописи на български книги можем да проследим традицията да се честват дните на двамата свети братя написали българската азбука - Св.Кирил (на 14 февруари) и Св.Методи...
21 май - СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Празникът Св. Св. Константин и Елена (Костадиновден) е последният пролетен празник, чиято обредност подсеща за настъпващото лято. Тачи се с ритуали само в...
Европейската нощ на музеите
Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.
Празникът на Светите Братя Кирил и Методий. Годишнина от първото им честване.
По идея на Найден Геров българското училище в Пловдив организира ...
Ден на Европа: празник на европейските общности
9 май - Ден на Европа9 май е един от европейските символи, които са част от образа на Европейския съюз наред със синьото знаме, химна и еврото (единната валута). На 9 май 1950 ...
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6 май - ГЕРГЬОВДЕН
6.5.2019 г. 8:00:00
Празникът, наричан в различните краища още и Гергювден, Гергевден, Гюрговден, Джурджовдън, се чества в деня на християнския светец Георги, който в народни...
 Седмицата след Великден се нарича Томина неделя
Това е първата седмица след Великден и поставя завършека на Великденския празничен цикъл. Тази седмица се нарича празна заради забраната да се работи каквото и да е. Празникът е свързан с ...
3 май - Световен ден на Свободата на печата
Световният ден на ;Свободата на печата се чества от 1992 г. по инициатива на ЮНЕСКО от 3 май 1991 г., утвърден от Общото събрание на ООН на 21 декември 1993 г.
2 МАЙ - БОРИСОВДЕН (църк.празник посветен на СВ. княз БОРИС-МИХАИЛ)
На 2 май източноправославната църква чества Борисовден - на този ден всички с имена Борис, Боряна, Борислав, Борислава празнуват своите именни дни.
1 май - Ден на труда - официален празник за Република България
1 май за България е Ден на труда и празник на КНСБ.